Få den bedste opskrift på braiseret oksebov med rødvinssauce. Det er en lækker simreret, der er god som gæstemad og weekendmad.
Braiseret oksebov med rødvinssauce er en skøn simreret, som bare skal stå og passe sig selv.
Det er perfekt weekend mad, og okseboven er nem at lave. Den er du nødt til at prøve.
Kødet bliver mørt, lækkert og fyldt med velsmag fra rødvinssaucen. De knuste peberkorn giver den lidt kant, og rødvinssauce smagt til med creme fraiche er bare genial
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på braiseret oksebov
Ingredienser
- 1,2 kg. oksebov
- 1 spsk. peberkorn hele peberkorn knust i morter eller hakket med en kniv
- 4 spsk. hvedemel
- 2 store løg finthakket
- 4 fed hvidløg knust i morter eller knust med en kniv og hakket
- olivenolie til stegning
- 5 dl rødvin
- 3 laurbærblade
- 3-4 stilke timian
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. creme fraiche 38%
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 175 grader.
- Bland hvedemel med de knuste peberkorn, hæld det på et stykke bagepapir og bred det lidt ud.
- Vend kødet i mel-/peberblandingen og sørg for at det er godt trykket ind i kødet.
- Varm ca. 3 spsk. olivenolie op i en gryde og brun kødet på alle sider, til det får en sprød overflade, krydr med salt og læg det i et dybt ovnfast fad. Se evt. mere under Noter længere nede.
- Kom løg i gryden og svits, til de bliver bløde, rør i dem hele tiden så de ikke brænder fast på bunden.
- Tilsæt hvidløg, rør rundt og svits et halvt minuts tid. Hæld mel-/peberblandingen i (det kødet er vendt i) og rør det godt sammen.
- Hæld rødvin i lidt efter lidt, pisk mellem hver gang, så der ikke dannes klumper. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld det over kødet og læg laurbær og timian ved. Dæk godt til med bagepapir og derefter stanniol, så det er helt tæt (eller så tæt som overhovet muligt). Sæt i ovnen og braiseret oksebov med rødvinssauce skal 2 timer i ovnen ved 175 grader.
- Tag fadet ud, fisk timian og laurbærblade op. Læg den braiserede oksebov over på et skærebræt, dæk det til.
- Hæld saucen op i en gryde, varm det igennem og tilsæt creme fraiche. Smag til.
- Skær oksestegen i skiver, hæld lidt af saucen over og server resten til.
Næringsindhold
Noter
Braiseret oksebov med rødvinssauce kan serveres med en klassisk kartoffelmos og kogte rosenkål.
Hvis du har en stegegryde med låg der kan tåle at gå i ovnen, er det nr. 1. Der kan også bruges en stegeso eller bare den fremgangsmåde jeg har beskrevet ovenover.
Se flere lækre middagsretter:
Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
Kom med din kommentar