• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Grill & BBQ » Grillede majskolber med kryddersmør
billede med grillede majs
De skønneste grillede majs, der serveres med en nem og lækker kryddersmør. Perfekt tilbehør til grillmad. Foto: iStock.com.

Grillede majskolber med kryddersmør

Opdateret: 9. jul 2022 · Udgivet: 7. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du grillede majskolber med kryddersmør. Den bedste opskrift på majs på grillen, som serveres med en virkelig lækker kryddersmør.

Grillede majskolber er altid et sikkert hit på grillen, og her serveres de grillede majs med en lækker kryddersmør.

Du kan vælge at grille de hele majskolber, eller dele dem i mindre stykker. Og enten fjerne alle bladene - eller lade lidt blive tilbage. Det er op til dig.

Her er der beregnet en majskolbe pr. person, der serveres sammen med det lækre smør, der blandt andet røres med lidt hvidløg. Men smag dig frem, så du får den rigtige kryddersmag i smørret.

Opskrift på grillede majs

billede med grillede majs

Grillede majskolber med kryddersmør

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 hele majs majskolber
  • 200 g smør blødt
  • 2 fed hvidløg presset, efter smag
  • 1 tsk. røget paprika måske lidt mere
  • Lidt chilipulver smag dig frem
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lav kryddersmør ved at røre blødt smør med hvidløg, chilipulver og røget paprika.
  • Stil det i køleskab, men tag det ud lidt før det skal bruges, så det ikke er alt for hårdt.
  • Pensl majskolber med lidt olie og drys med lidt groft salt.
  • Læg dem på grillen og steg til de får lidt farve og er møre, men giv dem endelig ikke for meget, så bliver de altså ret kedelige. Grillede majskolber skal have ca. 7-10 minutter.

Næringsindhold

Grillede majskolber med kryddersmør
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
108
mg
36
%
Natrium
 
344
mg
15
%
Kalium
 
282
mg
8
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1812
IU
36
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tag de grillede majskolber af grillen, server dem straks med den kolde, men smørbare kryddersmør. Og masser af servietter.

Vidste du, at majsplantens skud indeholder et antibiotikum, kaldet DIMBOA, kendt som benzoxazinoid, der er et naturligt forsvar mod skadedyr som insekter samt svampe og bakterier. Det kan du læse mere her.

Se flere skønne grillopskrifter:

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

Sådan laver du grillede kartofler

Grillet flanksteak på spinatbund

Se disse opskrifter:

  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Kyllingespyd marineret med soja og honning
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required