Opskrift på grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade, der smager himmelsk godt. En god og nem måde at grille en cuvettesteg på.
Lav en lækker og grillet oksecuvette med en skøn citron- og hvidløgsmarinade med denne opskrift.
Oksecuvetten grilles ved indirekte varme ved ca. 200 grader i grillen, og du kan med fordel anvende et stegetermometer.
Tag cuvettestegen ud af grillen, når den har nået en kernetemperatur på ca. 58 grader, hvor du stadig har en rosa cuvette.
Opskrift på grillet oksecuvette
Ingredienser
- 1 oksecuvette på ca. 1 kilo
- 2 spsk. olivenolie
- 1 citron revet skal af en citron
- 8 fed hvidløg det er jo en hvidløgsmarinade, pressede hvidløgsfed
- Lidt rosmarin timian og oregano, efter hvad du synes
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser til din citron- og hvidløgsmarinade, og rids cuvettestegen i tern.
- Gnid marinaden godt ind i kødet - over det hele - og vær sikker på at det er gnedet godt ind i kødet.
- Dæk det til og lad det stå mindst en time inden det skal grilles, men gerne tre timer.
- Drys med salt og kom dem på over inddirekte varme.
- Husk en drypbakke under, jeg lavede en med oksebouillon, gulerod i grove stykker, frisk rosmarin, løg og hvidløg. Det kan du bruge til en god sovs.
- Grillet oksecuvette skal have ca. 40-50 minutter, afhængig af varmen i grillen.
- Tag oksecuvetten af ved en kernetemperatur på ca. 58 grader, hvor den stadig er rosa.
Næringsindhold
Noter
Grillet oksecuvette tages af grillen og pakkes straks ind i sølvpapir.
Her må stegen gerne hvile i 15-20 minutter inden udskæring.
Se flere lækre grillopskrifter:
Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
Kom med din kommentar