• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Grill & BBQ » Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill
billede med grillet culottesteg
En grillet culottesteg, der både er mør og saftig, men uden at være hverken rød eller rå. Culotte er nem at tilberede i din grill. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en stensikker og nem opskrift på grillet culottesteg. Se både cirka stegetid og kernetemperatur på culotte stegt i grill.

Grillet culottesteg er en populær klassiker, og med denne opskrift er det faktisk nemt at grille en culotte.

Brug gerne et stegetermometer, og når kødet når en kernetemperatur på 56 grader skal din culotte af grillen. Så er den perfekt rosa uden at være rå eller rød.

Lad dog lige den grillede culottesteg hvile i 20 minutter inden udskæring, og her stiger temperaturen i kødet yderligere.

Culotte i grill tilberedes ved indirekte varme - uanset om det er i gasgrill eller kuglegrill.

Opskrift på grillet culottesteg

billede med grillet culottesteg

Grillet culottesteg

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 culottesteg fedtet ridset i rudemønster og den store sene bagpå fjernet
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • BBQ krydderi

Til drypbakke

  • 2 dl vand
  • Lidt bouillon jeg bruger flydende
  • 1 løg groft skåret
  • 4-5 fed hvidløg let knuste
  • Lidt rosmarin frisk
  • 10 peberkorn hele
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rids fedtet på culottestegen og afpuds den på kødsiden, krydr den med salt, friskkværnet peber og evt. lidt BBQ-krydderi lige inden den skal på grillen.
    Din culottesteg krydres og ridses inden den skal på grillen
  • Lav en drypbakke og stil den under risten i grillen.
  • Hæld kullene op i den modsatte side af drypbakken, så der steges ved inddirekte varme.
  • Læg stegen på grillen over drypbakken og steg den ved at bruge stegetermometer og efter stegens størrelse. En grillet culottesteg skal have ca. 45-50 minutter ved 175 grader grader i grillen, men stegetiden afhænger af mange ting.
  • Lad låget blive på hele tiden og sørg for at bruge godt med gode kvalitets kul. Di culotte på grill tages af, når den har nået en kernetemperatur på 56 grader. Brug stegetermometer.

Næringsindhold

Grillet culottesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Grillet culottesteg tages af grillen, og hviler derefter i ca. 20 minutter inden udskæring. Serveres evt. med grillede kartofler.

Se flere lækre grillopskrifter:

Sådan laver du grillet kylling på dåse

Grillet svinemørbrad med spicy rub

Grillet flanksteak på spinatbund

Se disse opskrifter:

  • Kyllingespyd marineret med soja og honning
  • Wienerschnitzel med brasede kartofler
  • Karrysovs
  • Spinatpandekager - nemme og lækre
  • Gunvor kage med marengs og frisk frugt
  • Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required