En super lækker opskrift på grillet flanksteak på spinatbund, og retten er nem at lave. En lækker måde at tilberede flankesteg på grillen.
Grillet flanksteak er lækker aftensmad, og her får du et mørt stykke oksekød med masser af smag.
Du kan med fordel købe et stykke flankesteg der allerede er marineret, og i denne opskrift laves kødet sammen med en dejlig spinatbund.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grillet flanksteak
Ingredienser
- 1-2 flanksteaks evt. færdigmarinerede
- salt og friskkværnet peber
- Lidt BBQ sauce
- 100 g spinat frisk, godt skyllet og tørret
- ½ agurk i skiver
- 3 peberfrugter i forskellige farver, grillede og uden skind, i mindre stykker
- 1 rødløg i fine tern
- ½ mango i skiver
Sådan gør du
- Skær frøstolen ud af peberfrugterne, skær den i kvarte og læg dem på bagepapir - med skindsiden opad - i et ovnfast fad.
- Stil det i ovnen højt oppe ved 250 grader og lad det bage til skindet på peberfrugterne bliver sort.
- Læg peberfrugtstykkerne i en lille skål eller dyb tallerken og læg film over. Lad dem afkøle og træk så skindet af. Skær dem evt. i lidt mindre stykker.
- Grillet flanksteak: Kødet grilles over direkte varme, det skal ikke have så længe - selvfølgelig efter hvor rødt det ønskes. Men beregn ca. 4-5 minutter pr. side.
- Krydr kødet med salt og friskkværnet peber og smøres evt. med lidt god BBQ sauce. Tag det af varmen og lad det trække lidt under stanniol.
- Kom det klargjorte spinat i et halvdybt fad, læg agurkeskiver, grillede peberfrugtstykker, rødløg og mango.
- Skær den grillede flanksteak i tynde lidt skrå skiver og læg kødet øverst på din spinatsalat.
Næringsindhold
Noter
Grillet flanksteak serveres straks sammen med den lækre spinatbund. Gerne med et lækkert stykke flute til.
Se flere lækre grillopskrifter:
Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande
Kom med din kommentar