Sådan laver du nakkekoteletter marineret i rødvin. Koteletterne er gode at grille eller stege på pande, og kødet marineres i rødvin og hvidløg.
Rødvinsmarinerede nakkekoteletter er nemme at lave, og du kan enten grille dem - eller stege dem på en pande.
Her marineres nakkekoteletterne i en skøn rødvinsmarinade, og gerne i mindst seks timer.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at justere til flere. Brug evt. knapperne under mængde i opskriftsboksen.
Opskrift på rødvinsmarinerede nakkekoteletter
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter
Rødvinsmarinade
- 1 dl rødvin
- 2 spsk. olivenolie
- friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg knust og hakket groft
- Lidt rosmarin nåle af et par kviste frisk rosmarin, hakket
- 1 skalotteløg i tynde ringe
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne til din rødvinsmarinade sammen, og hæld den i en frysepose.
- Kom nakkekoteletter i posen, tryk luften ud af posen og bind en knude.
- Massér rødvinsmarinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 6 timer, helst natten over. Jo længere tid kødet marineres, jo mere smag.
- Tag koteletterne op af marinaden, drys med salt og friskkværnet peber og læg dem på en varm grill. Lad dem stege 5-6 minutter på hver side eller til de gennemstegte. Eller tilsvarende tid på en pande.
Næringsindhold
Noter
Rødvinsmarinerede nakkekoteletter serveres straks, og her passer mange forskellige slags tilbehør til.
Du kan evt. servere koteletterne sammen med en pastasalat - eller prøv med flødekartofler.
Se flere lækre opskrifter:
Koteletter i fad med grønsager og ris
Kom med din kommentar