Her er en lækker opskrift på hjemmelavet tunmousse. En skøn og mousse med tunfisk, der laves af dåsetun i olie. Til frokost eller forret.
Tunmousse er en populær servering som enten forret eller en lækker frokost, og her er en god opskrift på hjemmelavet tunfiskemousse.
Den er rimelig nem at lave, og ingredienserne er blandt andet dåsetun i olie.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede kan du se, hvordan du kan bruge din mousse med tun i en lækker frokostanretning.
Opskrift på tunmousse
Ingredienser
- 3 dåser tun hvid tun i olie, ca. 240 g i drænet vægt
- 1 lille løg fintrevet
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 dl creme fraiche 9% 9%
- 1 bdt. dild finthakket
- 5 blade husblas
- 1 ¼ dl piskefløde
- 1 citron saft af 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- ¾ tsk. chipotlepulver eller brug evt. lidt cayennepeber
Sådan gør du
- Hæld olien fra din tun i dåserne og mos den let med en gaffel, så den bliver findelt. Til denne portion tunmousse anvendes ca. 240 g drænet tunfisk.
- Rør tun med løg, mayonnaise, dild, salt, friskkværnet peber, chipotlepulver og creme fraiche.
- Rør citronsaften i og smag på tun-massen, den skal gerne være lidt syrlig.
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Når de 5 minutter er gået, knuges der så meget væske af som mulig og så lægges det i en lille gryde sammen med 3 spsk. vand og smeltes over lav varme.
- Pisk fløden til skum. Rør den smeltede husblas i tun-blandingen og derefter vendes den stiftpiskede fløde i.
- Når det hele er vendt sammen, kommes massen i en skål eller en anden beholder. Dæk den hjemmelavede tunmousse til med låg eller film, og stil den i køleskabet i mindst 8 timer, gerne natten over.
Næringsindhold
Noter
Den færdige tunmousse kan blandt andet anvendes til denne lækre frokostanretning.
Frokostanretning med tunmousse
Ca. 4 håndfulde salat - kan være iceberg eller anden salat
1 peberfrugt i bittesmå tern
Agurk i skiver, et par af skiverne skåret i bittesmå tern
4 æg, hårdkogte og skåret i kvarter
4 håndfulde rejer
8 San Marzano tomater, skåret i kvarter
1 citron i tynde skiver
Tunmousse - portionen i denne opskrift
Fordel salaten på fire tallerkner og drys med peberfrugttern. Med to skeer formes "æg" af tunmoussen, beregn to "æg" til hver portion, som lægges ovenpå salaten.
Pynt med æg, rejer, agurk og tomat. Drys med lidt agurk i små tern og server med noget lækkert brød til.
Anretningen kan selvfølgelig også bruges som forret, bare i lidt mindre portioner.
Se flere lækre opskrifter:
Tarteletter med høns i asparges
Kom med din kommentar