Få en virkelig god opskrift på lækker løgsuppe med krydrede kødboller. En skøn og nem suppe med masser af løg, og suppen er tilpas krydret.
Løgsuppe er altid lækker som forret eller aftensmad, og i denne opskrift kan du servere en skøn og krydret suppe med løg og krydrede kødboller.
Derfor er denne anretning ekstra mættende, men du kan sagtens droppe kødbollerne, og blot lave løgsuppen alene.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på løgsuppe
Ingredienser
Løgsuppe
- 4 løg skåret i halve og derefter i meget tynde skiver
- 4 fed hvidløg finthakket
- 50 g smør
- ½ bagekartoffel
- 2 tsk. paprika
- cayennepeber eller chili - efter smag
- 4 spsk. soja
- 1,2 liter hønsebouillon
- 2 spsk. persille bredbladet, og/eller salvie eler purløg, hakket
Krydrede kødboller
- 200 g hakket oksekød
- 4 spsk. hvedemel
- 1 dl sødmælk
- 1 æg
- 1 løg revet
- 2 fed hvidløg presset
- 2 spsk soja
- 3 knsp. cayennepeber eller chili
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Løgsuppe
- Smelt smørret i en stor gryde og kom løg og hvidløg i.
- Steg ved mellemvarme i 4-5 minutter under jævnlig omrøring, til de er klare.
- Kartoflen skrælles, rives fint og tilsættes sammen med paprika, cayenne/chilipulver, soya og hønsebouillon.
- Lad din løgsuppe simre under låg i 18-20 minutter. Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Krydrede kødboller
- Det hakkede kød røres sammen med de andre ingredienser til en sej fars.
- Lad farsen hvile i 10 minutter.
- Form ca. 20 små kødboller, der steges let sprøde på en pande i olivenolie.
Anretning
- Lige inden servering hakkes den/de valgte krydderurter og tilsættes den varme løgsuppe sammen med kødboller.
Næringsindhold
Noter
Løgsuppe med krydrede kødboller serveres straks - gerne sammen med et godt stykke brød.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Aspargessuppe med hvide og grønne asparges
Kom med din kommentar