Her får du en nem og god opskrift på tarteletter med høns i asparges. Her lavet med kogt kyllingekød og en stuvning med hvide asparges.
Tarteletter med høns i asparges en dansk klassiker, som vi spiser som forret, til en frokost eller som aftensmad.
Tarteletterne er nemme at lave, men du skal bruge noget kogt kylling. Den kan du eks. have, hvis du har lavet aspargessuppe dagen før.
Ellers kan du nemt koge en hel kylling, så du får både kyllingekød og bouillon til dine tarteletter. lad blot kyllingen koge en halvanden times tid sammen med lidt grøntsager, eks. porre og gulerødder.
Opskriften her er beregnet til fire personer, med et par tarteletter med fyld til hver. Perfekt til en god frokost, påskefrokost og andre festlige lejligheder.
Opskrifter på tarteletter med høns i asparges

Ingredienser
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl. bouillon fra den kogte kylling/høne
- 2 dåser aspargessnitter hvide, gem væden til sovsen
- 600 g kylling kogt, skåret eller plukket i mundrette stykker
- 8 tarteletter
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille finthakket
Sådan gør du
- Smelt lidt fedtstof i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Du skal bruge ca. 2 spiseskefulde smør.
- Tilsæt væde lidt efter lidt (væden fra asparges + bouillon fra kyllingen), pisk godt mellem hver gang, så alle klumper piskes ud. Brug gerne al væden fra dåserne med den hvide asparges, og fyld op med lidt bouillon til du har den rette konsistens.
- Bliv ved med at tilsætte væske, til ønsket tykkelse haves (det skal helst ikke være for tyndt).
- Lad det koge igennem nogle minutter, mens der røres, så melsmagen koges ud. Nu har du en god stuvning til dine tarteletter med høns i asparges.
- Kom kyllingekødet og aspages snitter i og lad det varme godt igennem, smag til med salt og hvid peber.
- Lun dine tarteletter i ovnen og kom fyldet i, pynt med finthakket persille.
Næringsindhold
Noter
De lækre tarteletter med høns i asparges serveres straks, og det er skøn mad, som de fleste kan lide.
Du kan lave fyldet i forvejen, og så blot anrette dine tarteletter med fyld lige før servering.
Se i øvrigt her hvordan man koger hvide asparges.
Kom med din kommentar