Her er den bedste opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller. En lækker suppe, der virkelig giver varmen og mætter godt.
Gammeldags hønsekødssuppe er en virkelig skøn suppe, og suppen er faktisk ikke så besværlig at lave.
Godt nok skal suppen koge nogle timer, men her passer den jo sig selv, så det er faktisk er ganske nem ret.
Opskriften giver en rimelig stor mængde hønsekødssuppe, hvor der er nok til otte personer. Så derfor kan det være en fordel at spise resten dagen efter, og dermed er der mad til to dage til fire personer.
Opskrift på hønsekødssuppe
Ingredienser
- 1 stor kylling
- 2 kraftben
- 3 liter vand
- ½ knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
- 3 pastinakker skrællet og skåret i grove stykker
- 1 stort løg skåret i grove stykker
- 4 gulerødder skrællet og skåret i grove stykker
- porretoppe fra de 3 porrer længere nede
- 1 spsk. salt groft
- 2 laurbærblade
- 15 hele peberkorn
- 4 kviste timian
- 1 dusk persille med stilk
Suppefyld
- 4 gulerødder skåret i små tern
- 4 pastinakker skåret i små tern
- ½ knoldselleri skåret i små tern
- 3 porrer skåret i skrå skiver
Sådan gør du
- Kom persille, timian, laurbærblad og hele peberkorn i et thefilter og bind noget kødsnor om, så den holder tæt.
- Skær alle grøntsagerne ud som anvist.
- Skyl kyllingen og tjek, at al indmaden er taget ud.
- Kom kylling og kraftben i en stor suppegryde sammen med vandet, som skal dække kylling og ben.
- Bring det i kog og skum det godt for urenheder, skum det nogle gange, til suppen bliver klar.
- Tilsæt nu salt, theposen og grøntsagerne, bring det i kog igen, skru ned og lad det simre i 3 timer.
- Skum af og til, hvis det stadig er nødvendigt.
- Tag kødet op og sigt din gammeldags hønsekødssuppe gennem et klæde, så alle urenheder bliver sigtet fra.
- Nu kan suppen afkøles helt, så lægger fedtet sig ovenpå og er lige til at fjerne - eller du kan skumme suppen for fedt, mens den stadig er varm.
- Kom de fintskårne grøntsager i hønsekødssuppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter, så de er møre, men stadig sprøde.
Næringsindhold
Noter
Så er den gammeldags hønsekødssuppe næsten klar.
Tilsæt kødboller og melboller og nu må suppen ikke koge mere.
Hold suppen lige under kogepunktet, mens bollerne bliver varmet igennem og smag suppen til.
Server suppen rygende varm med kolde ris med rosiner og evt. noget brød.
Kom med din kommentar