Her er den bedste opskrift på jordskokkesuppe. En nem og lækker suppe med jordskokker og kartofler, der smager himmelsk godt som forret eller hovedret.
Du skal prøve denne uimodståelige og lækre jordskokkesuppe, der laves med både jordskokker og kartofler.
Det er en rigtig efterårssuppe, og du kan sagtens servere den som en skøn forret eller en mere mættende hovedret.
Samtidig er suppen nem at lave, og den pyntes med skiver af parmaskinke og stegte skiver af jordskokker.
Opskrift på jordskokkesuppe
Ingredienser
- 450 g kartofler skrællede
- 450 g jordskokker skrællede
- 1 liter vand + bouillon, evt. Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
- 4 kviste timian
- 1 bdt. persille stort
- 250 g mascarpone
- salt og friskkværnet peber
Pynt til jordskokkesuppe
- 4 jordskokker skrubbet og skåret i tynde skiver
- 4 skiver parmsakinke
Sådan gør du
- Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
- Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
- Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend din jordskokkesuppe til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
- Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Næringsindhold
Noter
Den færdige jordskokkesuppe serveres rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.
Et lækkert stykke brød passer fint til.
Se flere lækre supper:
Nem ærtesuppe der er cremet og lækker
Kom med din kommentar