• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Nem ærtesuppe der er cremet og lækker
billede med ærtesuppe
En lækker og nem ærtesuppe, der samtidig er cremet i konsistensen. God som forret eller hovedret. Foto: iStock.com.

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 15. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Lav en lækker ærtesuppe, der smager himmelsk godt. Her er en nem opskrift på suppe med ærter, der kan serveres som forret eller hovedret.

Ærtesuppe er en nem grundsuppe, der kan serveres som en skøn forret eller en mættende hovedret. Begge dele er godt.

Der kan være forskel på hvor tyk/cremet man ønsker ærtesuppen, men er suppen for tyk, kan der spædes op med lidt vand eller fløde.

Du kan i øvrigt med fordel også smage suppen til med lidt friskpresset citronsaft, og denne opskrift er beregnet til fire personer som forret, og to personer som en mere mættende hovedret.

Opskrift på ærtesuppe

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 små skalotteløg finthakket, eller anvend alm. løg
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 5 dl frosne fine ærter fra frost
  • 1 dl vand
  • 1 dl bouillon gerne grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Steg løg og hvidløg i smør indtil de bliver bløde og klare.
  • Tilsæt ærter, bouillon, vand og fløde - bring det i kog.
  • Blend det med en stavblender i gryden.
  • Smag din ærtesuppe til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Nem ærtesuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
229
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
714
mg
31
%
Kalium
 
412
mg
12
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
1412
IU
28
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
61
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige ærtesuppe serveres straks som enten en lækker forret eller hovedret. Gerne med brød til, evt. et stykke ciabatta brød.

Kom gerne lidt dampede ærter i suppen ved servering.

Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppen kan serveres som den er, men du kan også servere den med kammuslinger.

Her steges kammuslinger i lidt smør på en pande, så de netop får lidt farve. Men ikke mere end det, da de så bliver kedelige.

Anret kammuslingerne i ærtesuppen, og så har du altså en flot ret.

Se flere suppeopskrifter:

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med mormor boller

Boller

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med hjemmelavet aioli

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required