Lav en lækker ærtesuppe, der smager himmelsk godt. Her er en nem opskrift på suppe med ærter, der kan serveres som forret eller hovedret.
Ærtesuppe er en nem grundsuppe, der kan serveres som en skøn forret eller en mættende hovedret. Begge dele er godt.
Der kan være forskel på hvor tyk/cremet man ønsker ærtesuppen, men er suppen for tyk, kan der spædes op med lidt vand eller fløde.
Du kan i øvrigt med fordel også smage suppen til med lidt friskpresset citronsaft, og denne opskrift er beregnet til fire personer som forret, og to personer som en mere mættende hovedret.
Opskrift på ærtesuppe
Ingredienser
- 3 små skalotteløg finthakket, eller anvend alm. løg
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. smør til stegning
- 5 dl frosne fine ærter fra frost
- 1 dl vand
- 1 dl bouillon gerne grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg løg og hvidløg i smør indtil de bliver bløde og klare.
- Tilsæt ærter, bouillon, vand og fløde - bring det i kog.
- Blend det med en stavblender i gryden.
- Smag din ærtesuppe til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Den færdige ærtesuppe serveres straks som enten en lækker forret eller hovedret. Gerne med brød til, evt. et stykke ciabatta brød.
Kom gerne lidt dampede ærter i suppen ved servering.
Ærtesuppe med kammuslinger
Ærtesuppen kan serveres som den er, men du kan også servere den med kammuslinger.
Her steges kammuslinger i lidt smør på en pande, så de netop får lidt farve. Men ikke mere end det, da de så bliver kedelige.
Anret kammuslingerne i ærtesuppen, og så har du altså en flot ret.
Se flere suppeopskrifter:
Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
Kom med din kommentar