• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Supper

billede med ærtesuppe
En lækker og nem ærtesuppe, der samtidig er cremet i konsistensen. God som forret eller hovedret. Foto: iStock.com.

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker ærtesuppe, der smager himmelsk godt. Her er en nem opskrift på suppe med ærter, der kan serveres som forret eller hovedret.
  2. Opskrift på ærtesuppe
  3. Nem ærtesuppe
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Ærtesuppe med kammuslinger
5 fra 1 bruger

Lav en lækker ærtesuppe, der smager himmelsk godt. Her er en nem opskrift på suppe med ærter, der kan serveres som forret eller hovedret.

Ærtesuppe er en nem grundsuppe, der kan serveres som en skøn forret eller en mættende hovedret. Begge dele er godt.

Der kan være forskel på hvor tyk/cremet man ønsker ærtesuppen, men er suppen for tyk, kan der spædes op med lidt vand eller fløde.

Du kan i øvrigt med fordel også smage suppen til med lidt friskpresset citronsaft, og denne opskrift er beregnet til fire personer som forret, og to personer som en mere mættende hovedret.

Opskrift på ærtesuppe

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 små skalotteløg finthakket, eller anvend alm. løg
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 5 dl frosne fine ærter fra frost
  • 1 dl vand
  • 1 dl bouillon gerne grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Steg løg og hvidløg i smør indtil de bliver bløde og klare.
  • Tilsæt ærter, bouillon, vand og fløde - bring det i kog.
  • Blend det med en stavblender i gryden.
  • Smag din ærtesuppe til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Nem ærtesuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
229
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
714
mg
31
%
Kalium
 
412
mg
12
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
1412
IU
28
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
61
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige ærtesuppe serveres straks som enten en lækker forret eller hovedret. Gerne med brød til, evt. et stykke ciabatta brød.

Kom gerne lidt dampede ærter i suppen ved servering.

Ærtesuppe med kammuslinger

Ærtesuppen kan serveres som den er, men du kan også servere den med kammuslinger.

Her steges kammuslinger i lidt smør på en pande, så de netop får lidt farve. Men ikke mere end det, da de så bliver kedelige.

Anret kammuslingerne i ærtesuppen, og så har du altså en flot ret.

Se flere suppeopskrifter:

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

« Squashboller med gulerod og solsikkekerner
Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.