• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Supper

billede til gammeldags oksekødssuppe
En gammeldags oksekødssuppe kogt på oksetværreb og ben, der her er serveret med ris samt kød- og melboller. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 15. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her er en klassisk opskrift på gammeldags oksekødssuppe, der koges på både oksetværreb, ben og suppeurter. Suppen er nem at lave.
  2. Opskrift på oksekødssuppe
  3. Gammeldags oksekødssuppe
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere lækre supper
5 fra 3 brugere

Her er en klassisk opskrift på gammeldags oksekødssuppe, der koges på både oksetværreb, ben og suppeurter. Suppen er nem at lave.

Gammeldags oksekødssuppe er mormormad af den allerfineste slags, og med denne opskrift kan du roligt kaste dig over opgaven.

Det er en nemlig en både nem og meget lækker opskrift på suppe med oksetværreb og ben, og den koges selvfølgelig med suppeurter.

Den kogte oksetværreb kan du eks. bruge til oksekød med sursød peberrodssauce.

Opskrift på oksekødssuppe

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 3 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. oksetværreb
  • 3 kraftben
  • 4 porretoppe godt skyllet
  • 1 top knoldselleri godt skyllet
  • 2 gulerødder skrællet og skåret i grove stykker
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stort løg pillet og skåret i grove stykker
  • 2 spsk. salt groft
  • 15 hele peberkorn

Suppeurter

  • 4 porrer toppene bruges til suppen - godt renset og skåret i tynde ringe på skrå
  • 0,5 knoldselleri rengjort og skåret i små tern
  • 3 gulerødder skrællet og skåret i små tern
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i små tern
  • vand
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kom oksetværreb, kraftben og alle grøntsagerne i en stor suppegryde.
  • Hæld vand ved så det dækker og tilsæt salt og hele peberkorn.
  • Bring det i kog, skru ned og lad det simre under låg i ca. 3 timer, skum for urenheder undervejs.
  • Når din oksekødssuppe er færdig, fiskes oksetværreb'en op. Kraftbenene kan gives til nogen der har hund - ellers kasseres de - sammen med resten af grøntsagerne.
  • Sigt suppen gennem et klæde, så alle urenheder sies fra, stil den tilbage på kogepladen, og lad den koge i 10 minutters tid.
  • Skum den nu for fedt eller stil den koldt til næste dag, så er et endnu nemmere at fjerne fedtet.

Næringsindhold

Gammeldags oksekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
3663
mg
159
%
Kalium
 
1527
mg
44
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
14224
IU
284
%
Vitamin C
 
61
mg
74
%
Calcium
 
200
mg
20
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du skal servere din oksekødssuppe, varmes suppen op, de fintskårne grøntsager kommes i og simrer med i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig sprøde.

Smag suppen til og kom melboller og kødboller i. Når bollerne er kommet i, må suppen IKKE koge, de varmes igennem til de er varme.

Kan også serveres med ris med rosiner.

Se flere lækre supper

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags hønsekødssuppe
    Gammeldags hønsekødssuppe
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
« Ris med rosiner til suppe
Oksekød med sursød peberrodssauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

hakkebøffer i fad i ovn

Alt i et fad med hakkebøffer og kartofler

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.