• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
billede til gammeldags oksekødssuppe
En gammeldags oksekødssuppe kogt på oksetværreb og ben, der her er serveret med ris samt kød- og melboller. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

Opdateret: 15. nov 2022 · Udgivet: 15. nov 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her er en klassisk opskrift på gammeldags oksekødssuppe, der koges på både oksetværreb, ben og suppeurter. Suppen er nem at lave.

Gammeldags oksekødssuppe er mormormad af den allerfineste slags, og med denne opskrift kan du roligt kaste dig over opgaven.

Det er en nemlig en både nem og meget lækker opskrift på suppe med oksetværreb og ben, og den koges selvfølgelig med suppeurter.

Den kogte oksetværreb kan du eks. bruge til oksekød med sursød peberrodssauce.

Opskrift på oksekødssuppe

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. oksetværreb
  • 3 kraftben
  • 4 porretoppe godt skyllet
  • 1 top knoldselleri godt skyllet
  • 2 gulerødder skrællet og skåret i grove stykker
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stort løg pillet og skåret i grove stykker
  • 2 spsk. salt groft
  • 15 hele peberkorn

Suppeurter

  • 4 porrer toppene bruges til suppen - godt renset og skåret i tynde ringe på skrå
  • 0,5 knoldselleri rengjort og skåret i små tern
  • 3 gulerødder skrællet og skåret i små tern
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i små tern
  • vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom oksetværreb, kraftben og alle grøntsagerne i en stor suppegryde.
  • Hæld vand ved så det dækker og tilsæt salt og hele peberkorn.
  • Bring det i kog, skru ned og lad det simre under låg i ca. 3 timer, skum for urenheder undervejs.
  • Når din oksekødssuppe er færdig, fiskes oksetværreb'en op. Kraftbenene kan gives til nogen der har hund - ellers kasseres de - sammen med resten af grøntsagerne.
  • Sigt suppen gennem et klæde, så alle urenheder sies fra, stil den tilbage på kogepladen, og lad den koge i 10 minutters tid.
  • Skum den nu for fedt eller stil den koldt til næste dag, så er et endnu nemmere at fjerne fedtet.

Næringsindhold

Gammeldags oksekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
3663
mg
159
%
Kalium
 
1527
mg
44
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
14224
IU
284
%
Vitamin C
 
61
mg
74
%
Calcium
 
200
mg
20
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du skal servere din oksekødssuppe, varmes suppen op, de fintskårne grøntsager kommes i og simrer med i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig sprøde.

Smag suppen til og kom melboller og kødboller i. Når bollerne er kommet i, må suppen IKKE koge, de varmes igennem til de er varme.

Kan også serveres med ris med rosiner.

Se flere lækre supper

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags hønsekødssuppe
    Gammeldags hønsekødssuppe
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Koteletter med spidskål i rygeostcreme

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required