Her finder du en lækker opskrift på suppe med tomater og champignon. En skøn tomatsuppe med friske tomater og masser af smag.
Denne suppe med tomater og champignon smager fantastisk godt - også selvom du måske ikke lige tænker det i første omgang.
Den uimodståelige tomatsuppe laves blandt andet med lidt portvin, og det giver altså en virkelig god smag. Og bare rolig, alkoholen fordamper.
Brug suppen som forret eller en nærende hovedret - du vil ikke fortryde det.
Opskrift på suppe med tomater og champignon

Ingredienser
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 porrer finthakket
- 1 spsk. smør
- 500 g tomater skåret i små tern
- 50 g tomatpure koncentreret
- 2 spsk. timian frisk
- 1,3 liter bouillon efter eget valg
- 150 g bacon i tern, ristet
- 1 tsk. chilipulver eller efter smag
- 250 g champignon i skiver
- 2,5 dl fløde
- 1 dl. portvin
- 1 lime saft af ½ lime
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svits løg, porre og hvidløg i lidt smør.
- Tilsæt tomatpure, timian, salt, friskkværnet peber, tomater i tern, chili, bouillon og vand.
- Læg låg på og lad det simre i 30 minutter. Gerne flere timer, hvis du har tid til det.
- Svits de skivede champignon i ganske lidt smør, krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom de stegte champignon i tomatsuppen.
- Tilsæt portvin og fløde til din suppe med tomater og champignon, smag det godt til med limesaft, salt, friskkværnet peber og evt. mere chili.
- Steg bacon sprødt og gyldent, lad det dryppe af.
Næringsindhold
Noter
Den færdige suppe med tomater og champignon serveres med de stegte bacontern og et godt stykke brød. Eventuelt noget hjemmebagt ciabatta.
Kom med din kommentar