• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Supper

billede til ungarsk kartoffelsuppe
En skøn og lækker ungarsk kartoffelsuppe, der blandt andet kan serveres med sprøde tern af stegt bacon. Foto: iStock.com.

Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 24. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du en fantastisk opskrift på ungarsk kartoffelsuppe. En super lækker suppe med kartofler og paprika til forret eller som hovedret.
  2. Opskrift på ungarsk kartoffelsuppe
  3. Ungarsk kartoffelsuppe
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere suppeopskrifter
5 fra 4 brugere

Her får du en fantastisk opskrift på ungarsk kartoffelsuppe. En super lækker suppe med kartofler og paprika til forret eller som hovedret.

Ungarsk kartoffelsuppe er skøn mad, og suppen kan serveres som en lækker forret eller et let hovedmåltid. Her kan du evt. lave en lidt større portion.

Suppen laves med kartofler og paprika, og den er meget nem at tilberede. Til sidst kan du blende suppen direkte i gryden - eller blot nyde den som suppen nu er. Begge dele er fint.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ungarsk kartoffelsuppe

billede til ungarsk kartoffelsuppe

Ungarsk kartoffelsuppe

5 fra 4 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Suppe
Køkken: Ungarsk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler skrællede
  • 2 mellemstore løg
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. paprika mild
  • 8 dl bouillon
  • 2 spsk. hvedemel strøgne
  • 4 dl creme fraiche
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bdt. purløg
  • 100 g bacon i tern, steges sprødt
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Skær de skrælllede kartofler i fine små tern og hak løgene fint.
  • Svits først løgene i olien, uden at de tager farve. Brug en stor gryde, som kan rumme al suppen.
  • Drys paprika over, og kom kartoflerne i. Svits 1-2 minutter.
  • Spæd med bouillon, og nu skal sådan en ungarsk kartoffelsuppe koge ved svag varme under låg i 45 minutter.
  • Pisk hvedemel og creme fraiche godt sammen, og rør det i suppen.
  • Lad den koge godt igennem, og smag til med salt og peber. Er den for tyk, kom da lidt vand/bouillon i.
  • Bllend suppen og tilsæt lidt fintsnittet purløg. Eller spis den som den er.

Næringsindhold

Ungarsk kartoffelsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
477
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
1601
mg
70
%
Kalium
 
781
mg
22
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
202
IU
4
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ungarsk kartoffelsuppe serveres straks sammen med et godt stykke brød.

Pynt med de sprøde bacontern og evt. lidt hakket purløg. Velbekomme.

Se flere suppeopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags hønsekødssuppe
    Gammeldags hønsekødssuppe
  • billede til gammeldags oksekødssuppe
    Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • billede med karrysuppe
    Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
« Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage
Samosa med fyld af hakket oksekød og ris »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.