Her får du en fantastisk opskrift på ungarsk kartoffelsuppe. En super lækker suppe med kartofler og paprika til forret eller som hovedret.
Ungarsk kartoffelsuppe er skøn mad, og suppen kan serveres som en lækker forret eller et let hovedmåltid. Her kan du evt. lave en lidt større portion.
Suppen laves med kartofler og paprika, og den er meget nem at tilberede. Til sidst kan du blende suppen direkte i gryden - eller blot nyde den som suppen nu er. Begge dele er fint.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ungarsk kartoffelsuppe
Ingredienser
- 500 g kartofler skrællede
- 2 mellemstore løg
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. paprika mild
- 8 dl bouillon
- 2 spsk. hvedemel strøgne
- 4 dl creme fraiche
- salt og friskkværnet peber
- 1 bdt. purløg
- 100 g bacon i tern, steges sprødt
Sådan gør du
- Skær de skrælllede kartofler i fine små tern og hak løgene fint.
- Svits først løgene i olien, uden at de tager farve. Brug en stor gryde, som kan rumme al suppen.
- Drys paprika over, og kom kartoflerne i. Svits 1-2 minutter.
- Spæd med bouillon, og nu skal sådan en ungarsk kartoffelsuppe koge ved svag varme under låg i 45 minutter.
- Pisk hvedemel og creme fraiche godt sammen, og rør det i suppen.
- Lad den koge godt igennem, og smag til med salt og peber. Er den for tyk, kom da lidt vand/bouillon i.
- Bllend suppen og tilsæt lidt fintsnittet purløg. Eller spis den som den er.
Næringsindhold
Noter
Ungarsk kartoffelsuppe serveres straks sammen med et godt stykke brød.
Pynt med de sprøde bacontern og evt. lidt hakket purløg. Velbekomme.
Kom med din kommentar