• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

billede med Laks Walewska
Laks Walewska er en lækker ret med laks, kartoffelmos, sovs og rejer. Nem at lave i et fad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 16. maj 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.
  2. Opskrift på laks Walewska
  3. Laks Walewska
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.

Laks Walewska er en skøn ret med laks i fad, der tilberedes sammen med blandt andet kartoffelmos og en lækker sovs.

Lakseretten anrettes med rejer, og den er både velegnet som en god hverdagsmad og fin gæstemad.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en større portion.

Opskrift på laks Walewska

billede med Laks Walewska

Laks Walewska

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 t
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stykker laks laksefileter uden skind og ben
  • ¾ dl hvidvin tør
  • ¾ dl vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon fra Herbamare
  • salt og citronpeber

Sovs

  • 10 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 40 g parmesan friskrevet
  • 1 æggeblomme
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber gerne hvid peber

Kartoffelmos

  • 2-3 bagekartofler alt efter størrelse, skåret i mindre stykker
  • ½.¾ dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • 1 æggeblomme
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • muskatnød revet, efter smag

Desuden

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 150 g champignon skåret i skiver
  • 150 g rejer store grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet
  • 1 bdt. dild finthakket

Sådan gør du
 

  • Kom hvidvin og bouillon i en gryde, lad det koge ind til det halve.
  • Kom laksefileterne til din laks Walewska i et ovnfast fad og hæld den indkogte væske ved. Krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Tag ud af ovnen.
  • Kom kartoflerne i en gryde, kog til de er godt møre og mos dem så. Rør det sammen med æggeblomme, smør og mælk. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Det skal have en ret tyk konsistens, men alligvel så det kan presses igennem en tylle. Rør i det, til det er helt glat og lad det så afkøle lidt inden det komme i en sprøjtepose med en stor tylle.
  • Smør et ovnfast fad og tryk kartoffelmosen ud i "rosetter" hele vejen langs kanten.
  • Sæt i en 250 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter, bare til det lige begynder at få lidt farve. Tag ud af ovnen.
  • Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang. Det skal blive en godt, tyk sovs. Pisk hele tiden. Lad det småkoge et par minutter, så melsmagen koges væk, blive ved med at piske.
  • Tag af varmen og rør parmesan, smør og æggeblomme i. Smag til salt, hvid peber og citronsaft.
  • Læg den stegte fisk i midten i fadet med kartoffelmosen. Hæld sovsen over og sæt i ovnen igen, ca. 7-10 minutter, til kartofler og sovs bliver gylden.
  • Imens koges grønne asparges ganske kort i letsaltet vand, vandet hældes fra og de skæres i mindre stykker.
  • Champignon svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og friskkværnet peber. Steg dem, til de bliver gyldne.
  • Når retten er gylden, tages fadet med din laks Walewska ud af oven og det pyntes med asparges, champignon og rejer.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Laks Walewska
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Laks Walewska serveres straks, evt. sammen med lidt brød.

Se flere lækre madopskrifter:

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Lækker og og nem lakseroulade

« Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce
Pasta med svampe, asparges og bacon »

Flere opskrifter

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.