• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Fisk og skaldyr

billede med Laks Walewska
Laks Walewska er en lækker ret med laks, kartoffelmos, sovs og rejer. Nem at lave i et fad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.
  2. Opskrift på laks Walewska
  3. Laks Walewska
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.

Laks Walewska er en skøn ret med laks i fad, der tilberedes sammen med blandt andet kartoffelmos og en lækker sovs.

Lakseretten anrettes med rejer, og den er både velegnet som en god hverdagsmad og fin gæstemad.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en større portion.

Opskrift på laks Walewska

billede med Laks Walewska

Laks Walewska

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stykker laks laksefileter uden skind og ben
  • ¾ dl hvidvin tør
  • ¾ dl vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon fra Herbamare
  • salt og citronpeber

Sovs

  • 10 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 40 g parmesan friskrevet
  • 1 æggeblomme
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber gerne hvid peber

Kartoffelmos

  • 2-3 bagekartofler alt efter størrelse, skåret i mindre stykker
  • ½.¾ dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • 1 æggeblomme
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • muskatnød revet, efter smag

Desuden

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 150 g champignon skåret i skiver
  • 150 g rejer store grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet
  • 1 bdt. dild finthakket

Sådan gør du 

  • Kom hvidvin og bouillon i en gryde, lad det koge ind til det halve.
  • Kom laksefileterne til din laks Walewska i et ovnfast fad og hæld den indkogte væske ved. Krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Tag ud af ovnen.
  • Kom kartoflerne i en gryde, kog til de er godt møre og mos dem så. Rør det sammen med æggeblomme, smør og mælk. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Det skal have en ret tyk konsistens, men alligvel så det kan presses igennem en tylle. Rør i det, til det er helt glat og lad det så afkøle lidt inden det komme i en sprøjtepose med en stor tylle.
  • Smør et ovnfast fad og tryk kartoffelmosen ud i "rosetter" hele vejen langs kanten.
  • Sæt i en 250 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter, bare til det lige begynder at få lidt farve. Tag ud af ovnen.
  • Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang. Det skal blive en godt, tyk sovs. Pisk hele tiden. Lad det småkoge et par minutter, så melsmagen koges væk, blive ved med at piske.
  • Tag af varmen og rør parmesan, smør og æggeblomme i. Smag til salt, hvid peber og citronsaft.
  • Læg den stegte fisk i midten i fadet med kartoffelmosen. Hæld sovsen over og sæt i ovnen igen, ca. 7-10 minutter, til kartofler og sovs bliver gylden.
  • Imens koges grønne asparges ganske kort i letsaltet vand, vandet hældes fra og de skæres i mindre stykker.
  • Champignon svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og friskkværnet peber. Steg dem, til de bliver gyldne.
  • Når retten er gylden, tages fadet med din laks Walewska ud af oven og det pyntes med asparges, champignon og rejer.

Næringsindhold

Laks Walewska
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Laks Walewska serveres straks, evt. sammen med lidt brød.

Se flere lækre madopskrifter:

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Lækker og og nem lakseroulade

« Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce
Pasta med svampe, asparges og bacon »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.