Sådan laver du et lækkert stykke rugbrød med varmrøget laks og urtecreme. Skønt smørrebrød, der kan serveres til frokost eller let aftensmad.
Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme er perfekt som et let måltid til aftensmad, og disse smørrebrødsstykker smager himmelsk godt.
Rugbrød er faktisk noget af det vi danskere oftest spiser til aftensmad, og hvorfor så ikke prøve noget nyt? Nemlig dette dejlig stykke brød med laks.
Se også: Ristet brød med krydderurtecreme og laks
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan sagtens lige riste brødskiverne inden de pyntes.
Opskrift på rugbrød med varmrøget laks
Ingredienser
- 200 g laks varmrøget
- 1 potte basilikum
- 1 potte dild
- 200 g flødeost gerne Philidelphia
- 1 spsk citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver rugbrød groft
Sådan gør du
- Til rugbrød med varmrøget laks starter du med, at plukke bladene af basilikum og dild (gem lidt dild til pynt), og kom det i en beholder til stavblenderen - eller en almindelig blender.
- Kom også en tredjedel af flødeosten og citronsaften i.
- Kør til det er en glat masse og vend så resten af flødeosten i med en dejskraber, smag til med salt og friskkværnet peber.
- Smør brødskiverne med urtecreme.
- Pluk det varmrøgede laks i mindre stykker og læg ovenpå.
- Pynt dit smørrebrød med laks med dild.
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at servere lækre stykker rugbrød med varmrøget laks og urtecreme.
Skal de serveres som forret, kan du med fordel skære rugbrødet i meget tynde skiver, hvorefter skiverne kan ristes sprøde.
Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat
Kom med din kommentar