Her får du en dejlig opskrift på ristet brød med krydderurtecreme og laks. En skøn forret med røget laks, som også er god som en let frokost.
Ristet brød med krydderurtecreme og laks er en virkelig lækker lille ret, der smager himmelsk godt.
Her får du dejlige stykker ristet brød, der er toppet med en nem urtecreme, og øverst med flager af varmrøget laks. Det er altså godt.
Se også: Salat med varmrøget laks og lækker dressing
Opskriften er beregnet til fire personer med et stykke til hver, og du kan servere dem som en nem forret eller en let frokost.
Til frokost serveres brødskiverne med en god salat.
Opskrift på ristet brød med krydderurtecreme
Ingredienser
- 4 skiver brød groft eller surdejsbrød, ristet
- 1 deciliter creme fraiche 9%
- 1 spiseskefuld mayonnaise evt. fra Hellmanns
- 1 spiseskefuld honningsennep
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld krydderurter en blanding af dild, purløg og basilikum, hakket
- 300 gram laks varmrøget, plukket i flager
- 1 lime skåret i både
Sådan gør du
- Til ristet brød med krydderurtecreme og laks starter du med, at lave cremen. Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep og krydderurterne, smag til med salt og friskkværnet peber (hertil kan det forberedes).
- Rist fire skiver brød, gerne groft brød eller surdejsbrød.
- Kom krydderurtecreme på de ristede skiver brød.
- Pluk de røgede stykker laks i flager, men undgå det mørke stykke lige under skindet.
- Top brødskiverne med varmrøget laks i flager, og pynt til sidst med en limebåd på hvert stykke.
Næringsindhold
Tips
Ristet brød med krydderurtecreme og laks serveres straks, og skiverne er altså gode som forret eller en let frokost.
Se også: Laksetoast med varmrøget laks
Kom med din kommentar