1håndfuldkrydderurteren blanding af dild, purløg og basilikum, hakket
300gramlaksvarmrøget, plukket i flager
1limeskåret i både
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til ristet brød med krydderurtecreme og laks starter du med, at lave cremen. Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep og krydderurterne, smag til med salt og friskkværnet peber (hertil kan det forberedes).
Rist fire skiver brød, gerne groft brød eller surdejsbrød.
Kom krydderurtecreme på de ristede skiver brød.
Pluk de røgede stykker laks i flager, men undgå det mørke stykke lige under skindet.
Top brødskiverne med varmrøget laks i flager, og pynt til sidst med en limebåd på hvert stykke.
Næringsindhold
Ristet brød med krydderurtecreme og laks
Mængde pr. portion
Kalorier
255
% Daglig værdi*
Fedt
13
g
20
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
43
mg
14
%
Natrium
836
mg
36
%
Kalium
436
mg
12
%
Kulhydrater
16
g
5
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
128
IU
3
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
54
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.