Til rugbrød med varmrøget laks starter du med, at plukke bladene af basilikum og dild (gem lidt dild til pynt), og kom det i en beholder til stavblenderen - eller en almindelig blender.
Kom også en tredjedel af flødeosten og citronsaften i.
Kør til det er en glat masse og vend så resten af flødeosten i med en dejskraber, smag til med salt og friskkværnet peber.
Smør brødskiverne med urtecreme.
Pluk det varmrøgede laks i mindre stykker og læg ovenpå.
Pynt dit smørrebrød med laks med dild.
Næringsindhold
Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
330
% Daglig værdi*
Fedt
21
g
32
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
78
mg
26
%
Natrium
954
mg
41
%
Kalium
371
mg
11
%
Kulhydrater
19
g
6
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
740
IU
15
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
80
mg
8
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.