Her får du en skøn opskrift på pandestegt laks med citron- og flødesauce. En nem og lækker ret med laks stegt på pande til aftensmad.
Pandestegt laks er både nem og hurtig aftensmad, og her er laksen serveret med en skøn citron- og flødesauce.
Du kan vælge stege laksestykkerne med skindet på, eller nemt lige tage det af. Det er op til dig.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange den op til eks. fire. Brug bare knapperne ved mængde i opskriftsboksen.
Opskrift på pandestegt laks
Ingredienser
- 2 stk laks benfri laksefileter
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- smør + olie til stegning
- margarine flydende, eller smør
- 1½ spsk. hvedemel
- 1 dl fiskebouillon
- 1½ dl madlavningsfløde eller efter behov
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. purløg
- 2 spsk. basilikum
Sådan gør du
- Dup laksesteaks tørre og jeg fjerner skindet hvis der er skind på (men det kan I jo gøre som I vil). Pandestegt laks kan tilberedes med eller uden skind.
- Krydr på begge sider med salt og peber, steg på en varm pande i en blanding af smør og olie. Dryp citronsaft over.
- Steg ligeledes på den anden side og pres over citronsaft over her. Laksen skal være lige netop gennemstegt, men heller ikke mere.
- Tag de pandestegte laks af panden og hold dem varme.
- Kom lidt ekstra flydende margarine eller smør på panden og når det er smeltet, drysses hvedemel på.
- Rør rundt med en piskeris. Hæld væske på (både fløde og bouillon) lidt efter lidt og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper.
- Lad saucen koge op og bliv ved med at tilsætte væske til saucen har ønsket konsistens.
- Lad den koge igennem et par minutter. Tilsæt revet skal af 1 hel citron og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lige inden servering tilsættes de hakkede krydderurter.
Næringsindhold
Noter
Pandestegt laks serveres med kogte kartofler og dampede grønne bønner. Eller hvad du synes.
Se flere lækre opskrifter til aftensmad:
Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun
Kom med din kommentar