• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce
Pandestegt laks med citron- og flødesauce, der her er serveret med kogte kartofler og grønne bønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 18. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her får du en skøn opskrift på pandestegt laks med citron- og flødesauce. En nem og lækker ret med laks stegt på pande til aftensmad.
  2. Opskrift på pandestegt laks
  3. Pandestegt laks
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Her får du en skøn opskrift på pandestegt laks med citron- og flødesauce. En nem og lækker ret med laks stegt på pande til aftensmad.

Pandestegt laks er både nem og hurtig aftensmad, og her er laksen serveret med en skøn citron- og flødesauce.

Du kan vælge stege laksestykkerne med skindet på, eller nemt lige tage det af. Det er op til dig.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan jo nemt gange den op til eks. fire. Brug bare knapperne ved mængde i opskriftsboksen.

Opskrift på pandestegt laks

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Samlet tid: 40 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk laks benfri laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • smør + olie til stegning
  • margarine flydende, eller smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1½ dl madlavningsfløde eller efter behov
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. purløg
  • 2 spsk. basilikum

Sådan gør du
 

  • Dup laksesteaks tørre og jeg fjerner skindet hvis der er skind på (men det kan I jo gøre som I vil). Pandestegt laks kan tilberedes med eller uden skind.
  • Krydr på begge sider med salt og peber, steg på en varm pande i en blanding af smør og olie. Dryp citronsaft over.
  • Steg ligeledes på den anden side og pres over citronsaft over her. Laksen skal være lige netop gennemstegt, men heller ikke mere.
  • Tag de pandestegte laks af panden og hold dem varme.
  • Kom lidt ekstra flydende margarine eller smør på panden og når det er smeltet, drysses hvedemel på.
  • Rør rundt med en piskeris. Hæld væske på (både fløde og bouillon) lidt efter lidt og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper.
  • Lad saucen koge op og bliv ved med at tilsætte væske til saucen har ønsket konsistens.
  • Lad den koge igennem et par minutter. Tilsæt revet skal af 1 hel citron og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Lige inden servering tilsættes de hakkede krydderurter.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Pandestegt laks
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pandestegt laks serveres med kogte kartofler og dampede grønne bønner. Eller hvad du synes.

Se flere lækre opskrifter til aftensmad:

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

« Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg
Indbagt laks med spinat - laks i butterdej »

Flere opskrifter

billede med pulled pork i ovn

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede med hummus

Lækker og nem hummus opskrift med kikærter

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.