• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips
Et lækkert mexicansk fad, der blandt andet laves med hakket oksekød og tortillachips. Foto: Newyorkerbbyheart.dk.

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en opskrift på mexicansk fad med hakket oksekød. I fadet kommes også tortillachips, salsa, majs, tomater med mere. God som aftensmad.
  2. Opskrift på mexicansk fad
  3. Mexicansk fad
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4 fra 3 brugere

Her får du en opskrift på mexicansk fad med hakket oksekød. I fadet kommes også tortillachips, salsa, majs, tomater med mere. God som aftensmad.

Mexicansk fad er skøn aftensmad med smag fra Mexico.

Det er en lækker opskrift på mad i fad, der her er lavet lagvis med blandt andet tortillachips og hakket oksekød.

Det smager super godt, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mexicansk fad

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad

4 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Tid: 1 time t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 pose tacomix eller lav din egen
  • 1 dl vand
  • 2 dl salsa
  • 1 håndfuld cheddar ost revet
  • 2 dl majs fra frost, optøede
  • 1 glas sorte oliven skåret i skiver
  • 1-2 håndfuld cheddar ost
  • 1 tomat skåret i tern
  • Lidt olie
  • ½ pose tortillachips måske lidt mere

Refried Beans

  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • Lidt olie til stegning

Sådan gør du 

  • Varm olie op i en gryde og svits det hakkede kød.
  • Når kødet er brunet og grynet, tilsættes tacokrydderi og den mængde vand som står på posen (her var det 1 dl vand).
  • Lad det simre lidt, og tag det så af varmen.
  • Til refried beans: Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem godt. Kom dem i en blender og kør et par gange, til de er moste, men ikke helt fint.
  • Varm lidt olie op på en pande og sauter løg, til det bliver blødt.
  • Tilsæt bønnerne og bland det godt sammen.
    De let knuste bønner tilsættes
  • Tilsæt hvidløg, vend rundt og lad det stege med i et par minutter.
  • Tilsæt salsa, bland godt og tilsidst tilsættes 1 håndfuld cheddarost.
  • Tag refried beans af varmen og bland det hele godt sammen, smag til.
    de færdige refried beans til dit tacofad
  • Smør et ovnfast fad let og kom letknuste tortillachips i bunden, så bunden er godt dækket.
    Tortillachips knuses til dit tacofad
  • Fordel bønne-blandingen ovenpå chipsene, og nu er du godt i gang med at lave et mexicansk fad.
    Refried beans puttes ovenpå chipsene
  • Derefter tilsættes kødet og så drysses med ost. Majs og oliven fordeles ovenpå.
    Til sidst majs og oliven, så skal dit mexicanske fad i ovnen
  • Mexicansk fad sættes i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20-25 minutter.
  • Tag fadet ud og fordel tomaterne ovenpå.

Næringsindhold

Mexicansk fad
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Mexicansk fad serveres med creme fraiche (9%). Også gerne en god salat. Eller en lækker guacamole.

Hvis du har noget baconfedt, er det også godt at stege bønnerne i det i stedet for i olie.

Se flere lækre madopskrifter:

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Hollandsk biksemad med spaghetti

Koteletter i fad med grønsager og ris

« Hollandsk biksemad med spaghetti
Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.