Her får du en lækker opskrift på oksekødsfad med kartofler. Et nemt fad med hakket oksekød, kartofler og peberfrugt som nem hverdagsmad.
Oksekødsfad med kartofler er en skæn hverdagsret, der nemt laves i et fad i ovnen. Og derfor går ind under kategorien mad i fad.
Her laver du nemlig hele retten i ovnfast fad, og du skal blandt andet bruge hakket oksekød, kartofler og peberfrugter.
Se også: Opskrifter med hakket oksekød
Retten er beregnet til fire personer, og den er nem at lave.
Opskrift på oksekødsfad
Ingredienser
- 600 g kartofler skrællede, i skiver
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk timian tørret
- 2 grønne peberfrugter i tern
- 1 dåse hakkede tomater med hvidløg
- 2 løg hakkede
- 5 dl mornaysauce
- salt og friskkværnet peber
- 200 g ost revet
Sådan gør du
- Til oksekødsfad med kartofler starter du med, at skrælle kartoflerne, hvorefter de skæres i skover og koges 10 minutter i letsaltet vand. Afdryppes.
- Løg (og evt. hakket hvidløg) svitses få minutter.
- Hakket oksekød tilsættes og det svitses til det bliver brunt og grynet.
- Tilsæt timian, peberfrugter og de hakkede tomater, lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kom kødet i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som låg.
- Hæld Mornaysauce over og drys med ost.
- Oksekødsfadet sættes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
Oksekødsfad med kartofler serveres straks sammen med salat. Det er da nem og lækker aftensmad.
Se også: Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
Eller prøv: Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos
Kom med din kommentar