Her får du de bedste opskrifter med hakket oksekød, der blandt andet anvendes til lasagne, hakkebøf og mange andre lækre retter.
Opskrifter med hakket oksekød er populære i det danske køkken, og vi bruger det hakkede kød til et utal af retter til aftensmad.
Typisk er disse retter nemme og hurtige at lave, og du kan altid finde det hakkede oksekød i køledisken i et ethvert supermarked.
Oksekødet kan købes fedtprocenter med fra 4 til 20, men prøv at få fat i hakket oksekød med en fedtprocent på omkring 10. Det giver som regel det bedste resultat til de fleste retter.
Her er kødet hverken for fedtholdigt eller magert, og det er derfor til at stege uden at blive for tørt. Og uden det søber i smeltet fedt.
Opskrifter med hakket oksekød
Millionbøf
Millionbøf er en af de gode klassiske retter, der naturligvis laves med hakket oksekød. Serveres med kartoffelmos .

Spaghetti med kødsovs
En anden klassiker er spaghetti med kødsovs, der altid er et sikkert hit i børnefamilien. Denne opskrift er dog også god til voksne.

Lasagne
Lasagne er nærmest blevet en dansk nationalret, og denne italienske favorit laves selvfølgelig også med hakket oksekød.

One pot pasta
One pot retter er smarte fordi du laver hele retten i samme gryde. Det gælder også denne pastaret med oksekød, der blandt andet er god på travle hverdage.

Chili con carne
Chili con carne er også en af danskernes favoritter, og den texmex-inspirerede gryderet kan laves med hakket oksekød eller oksekød i tern. Her er den med førstnævnte.

Farsbrød med bacon
Farsbrød med bacon laves med oksekød og lidt BBQ-sauce, og det giver altså retten en vidunderlig smag.

Ild i røret
Ild i røret er et lidt spøjst navn til en middagsret, men lad dig ikke narre: Retten smager fortrinlig, og så er den altså nem at lave.

Mexicansk fad med hakket oksekød
Er du vild med det mexicanske køkken, ja så skal du bestemt prøve dette mexicanske fad, der hurtigt bringer smagsløgene til Mexico.

Fakta om hakket oksekød
Her er nogle fakta om hakket oksekød:
- Ernæring: Hakket oksekød er en god kilde til protein, jern, zink og B-vitaminer.
- Brug: Hakket oksekød er ofte brugt i en række retter, såsom spaghetti og kødboller, chili con carne, tacos og kødboller i tomatsauce.
- Opbevaring: Hakket oksekød kan opbevares i køleskabet i op til 2 dage eller i fryseren i op til 6 måneder.
- Diæt: Hakket oksekød er ofte et populært valg for dem, der følger en diæt med højt proteinindhold, men det kan også have et højt fedtindhold, afhængigt af fedtprocenten.