• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med millionbøf
Millionbøf er en klassisk dansk ret, der kan laves på forskellige måder. Grundlæggende er der tale om en kødsovs, der ofte serveres med kartoffelmos. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Millionbøf med kartoffelmos opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Lav en lækker millionbøf til aftensmad. En dansk klassiker, og der er jo blot tale om en god kødsovs, der kan serveres med kartoffelmos.
  2. Opskrift på millionbøf
  3. Millionbøf med kartoffelmos
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 5 brugere

Lav en lækker millionbøf til aftensmad. En dansk klassiker, og der er jo blot tale om en god kødsovs, der kan serveres med kartoffelmos.

Her er god opskrift på millionbøf a la Newyorker By Heart, og den smager fremragende.

En god, gammeldags og klassisk millionbøf, der grundlæggende er en kødsovs med hakket oksekød, løg og bouillon.

Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres gerne sammen med kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.

Opskrift på millionbøf

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos

5 fra 5 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 2 store løg finthakket
  • 5 dl bouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Hakket oksekød brunes i lidt olivenolie. Brun kødet godt af, da det giver smag i din millionbøf.
  • Løg kommes ved og det svitses et minuts tid.
  • Tilsæt bouillon sammen med engelsk sauce og et par laurbærblade, og lad det koge under låg i 25-30 minutter.
  • Imens kan du lave kartoffelmos eller andet tilbehør til din millionbøf.
  • Inden servering jævnes den med majsstivelse udrørt i em sule vand, og du kan med fordel også give den lidt sovsekulør kommes ved. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Millionbøf med kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
1130
mg
49
%
Kalium
 
406
mg
12
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.04
g
0
%
Sukker
 
0.02
g
0
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Millionbøf serveres straks, og gerne sammen med kartoffelmos og kogte grøntsager. Kogt blomkål passer også fint til.

Se også: Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese

« Kålbudding med hvidkål og hakket kød
Hakket oksekød med spinat og champignon »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med medister og medisterpølse

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.