Lav en lækker millionbøf til aftensmad. En dansk klassiker, og der er jo blot tale om en god kødsovs, der kan serveres med kartoffelmos.
Her er god opskrift på millionbøf a la Newyorker By Heart, og den smager fremragende.
En god, gammeldags og klassisk millionbøf, der grundlæggende er en kødsovs med hakket oksekød, løg og bouillon.
Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres gerne sammen med kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.
Opskrift på millionbøf
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- Lidt olivenolie til stegning
- 2 store løg finthakket
- 5 dl bouillon
- 2 laurbærblade
- 2 spsk. engelsk sauce
- 1 spsk. majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hakket oksekød brunes i lidt olivenolie. Brun kødet godt af, da det giver smag i din millionbøf.
- Løg kommes ved og det svitses et minuts tid.
- Tilsæt bouillon sammen med engelsk sauce og et par laurbærblade, og lad det koge under låg i 25-30 minutter.
- Imens kan du lave kartoffelmos eller andet tilbehør til din millionbøf.
- Inden servering jævnes den med majsstivelse udrørt i em sule vand, og du kan med fordel også give den lidt sovsekulør kommes ved. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Millionbøf serveres straks, og gerne sammen med kartoffelmos og kogte grøntsager. Kogt blomkål passer også fint til.
Kom med din kommentar