• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med blomkål kogetid
Den rigtige kogetid på et helt blomkål er ca. 10 minutter, mens blomkålsbuketter skal koges i ca. 4-5 minutter. Foto: iStock.com.

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Skal du koge blomkål, men er er usikker på den nøjagtige kogetid? Her er hjælp til kogning af både hel blomkål og blomkålsbuketter.
  2. Koge blomkål
  3. Kogetid på blomkål
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 2 brugere

Skal du koge blomkål, men er er usikker på den nøjagtige kogetid? Her er hjælp til kogning af både hel blomkål og blomkålsbuketter.

Hvad er den rigtige kogetid på blomkål? Her får du svar på, hvordan du koger blomkålen helt perfekt.

Du skal huske at skylle kålen grundigt, da der sagtens kan sidde insekter inde i kålen. Og det er jo ikke så lækkert at servere.

Blomkål kan enten koges som hel kål - eller du kan skære den ud i mindre buketter. Det er op til dig.

Generelt skal du huske ikke at koge blomkål for længe, da kålen gerne må have lidt bid og friskhed tilbage. Og udkogt blomkål er der ikke meget sjov ved.

Koge blomkål

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • salt

Sådan gør du 

Koge hel blomkål

  • Her fjernes alle blade på blomkålen. Du kan evt. skære dem af med en kniv, men skær ikke ned i kålen.
  • Læg kålen ned i en passende gryde med vand. Vandet skal være saltet.
  • Læg låg på, og kogetid for en hel blomkål er ca. 10 minutter. Afhængig af hvor stor kålen er. En lille blomkål skal have 1-2 minutter mindre i gryden, men en stor kål skal have 1-2 minutter. Klik her og sæt minutur med kogetid på 10 minutter.

Koge blomkålsbuketter

  • Her fjernes bladene også, og blomkålen deles i passende buketter.
  • Læg blomkålsbuketterne i en gryde sammen med vand og lidt salt.
  • Under låg koges blomkålsbuketterne nu i ca. 4 minutter, men så kålen stadig har lidt bid og friskhed.
  • Hæld straks vandet fra, så blomkålen ikke koger videre.

Næringsindhold

Kogetid på blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
644
mg
28
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
101
mg
122
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kogt eller dampet blomkål passer godt som tilbehør til mange retter, og så skal vi jo alle huske at spise mere kål. Det er nemlig super sundt.

Se flere opskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til opskrifter med blomkål
    Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder
« Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan
Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.