Her er den bedste opskrift på blomkålsris, som du enten kan stege på en pande, i en gryde som kogt eller blot tilberede blomkålen i ovnen.
Blomkålsris er genial som tilbehør, hvor den kan erstatte blandt andet de almindelige ris.
Samtidig er blomkål jo sundt, og du kan lave den på forskellige måder, hvilket du kan se i denne opskrift.
Navnet blomkålsris kommer fordi man snitter kålen så fint, at den minder om ris. Det kan gøres i hånden med en god kniv, på et rivejern eller i en foodprocessor. Det er op til dig.
Fjern bladene fra blomkålen, og del derefter kålen i kvarte, hvorefter du kan gå i gang.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal bruge en stor blomkål.
Opskrift på blomkålsris
Ingredienser
- 1 stor blomkål uden blade
- 1 tsk. flagesalt
Sådan gør du
Blomkålsris kogt
- Kom den fintsnittede blomkål i en skål, og overhæld med kogende vand. Lad det trække ca. et halvt minut, og vend lidt salt i. Hæld kålen i et dørslag, og så er den klar til servering.
Blomkålsris i ovn
- Fintsnittet blomkål vendes med et par spiseskefulde olivenolie og lidt salt, hvorefter den bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet tid. Serveres straks.
Pandestegt blomkålsris
- Kom varmes en pande op og et par spiseskefulde olivenolie kommes på. Steg nu dine blomkålsris i ca. 10 minutter og vend rundt undervejs. Giv blomkålen lidt salt.
Næringsindhold
Noter
Generelt serveres den færdige blomkålsris straks.
Den kan også smages til med lidt presset hvidløg og citronsaft, men det er jo smag og behag. Krydderurter som persille og purløg passer også godt til.
Kom med din kommentar