• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du blomkålsris på 3 måder
billede med blomkålsris
Lækre og hjemmelavede blomkålsris, der passer perfekt som tilbehør til mange retter, hvor du i stedet normalt serverer ris. Foto: iStock.com.

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på blomkålsris, som du enten kan stege på en pande, i en gryde som kogt eller blot tilberede blomkålen i ovnen.

Blomkålsris er genial som tilbehør, hvor den kan erstatte blandt andet de almindelige ris.

Samtidig er blomkål jo sundt, og du kan lave den på forskellige måder, hvilket du kan se i denne opskrift.

Navnet blomkålsris kommer fordi man snitter kålen så fint, at den minder om ris. Det kan gøres i hånden med en god kniv, på et rivejern eller i en foodprocessor. Det er op til dig.

Fjern bladene fra blomkålen, og del derefter kålen i kvarte, hvorefter du kan gå i gang.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal bruge en stor blomkål.

Opskrift på blomkålsris

billede med blomkålsris

Blomkålsris på 3 måder

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor blomkål uden blade
  • 1 tsk. flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Blomkålsris kogt

  • Kom den fintsnittede blomkål i en skål, og overhæld med kogende vand. Lad det trække ca. et halvt minut, og vend lidt salt i. Hæld kålen i et dørslag, og så er den klar til servering.

Blomkålsris i ovn

  • Fintsnittet blomkål vendes med et par spiseskefulde olivenolie og lidt salt, hvorefter den bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet tid. Serveres straks.

Pandestegt blomkålsris

  • Kom varmes en pande op og et par spiseskefulde olivenolie kommes på. Steg nu dine blomkålsris i ca. 10 minutter og vend rundt undervejs. Giv blomkålen lidt salt.

Næringsindhold

Blomkålsris på 3 måder
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
644
mg
28
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
101
mg
122
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Generelt serveres den færdige blomkålsris straks.

Den kan også smages til med lidt presset hvidløg og citronsaft, men det er jo smag og behag. Krydderurter som persille og purløg passer også godt til.

Se flere opskrifter

  • billede med bagt blomkålssalat
    Bagt blomkålssalat med lækker dressing
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
  • billede med maskeret blomkål
    Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Se disse opskrifter:

  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

billede med frikadeller

Frikadeller

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required