• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Tilbehør

billede med blomkålsris
Lækre og hjemmelavede blomkålsris, der passer perfekt som tilbehør til mange retter, hvor du i stedet normalt serverer ris. Foto: iStock.com.

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på blomkålsris, som du enten kan stege på en pande, i en gryde som kogt eller blot tilberede blomkålen i ovnen.
  2. Opskrift på blomkålsris
  3. Blomkålsris på 3 måder
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her er den bedste opskrift på blomkålsris, som du enten kan stege på en pande, i en gryde som kogt eller blot tilberede blomkålen i ovnen.

Blomkålsris er genial som tilbehør, hvor den kan erstatte blandt andet de almindelige ris.

Samtidig er blomkål jo sundt, og du kan lave den på forskellige måder, hvilket du kan se i denne opskrift.

Navnet blomkålsris kommer fordi man snitter kålen så fint, at den minder om ris. Det kan gøres i hånden med en god kniv, på et rivejern eller i en foodprocessor. Det er op til dig.

Fjern bladene fra blomkålen, og del derefter kålen i kvarte, hvorefter du kan gå i gang.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal bruge en stor blomkål.

Opskrift på blomkålsris

billede med blomkålsris

Blomkålsris på 3 måder

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor blomkål uden blade
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du 

Blomkålsris kogt

  • Kom den fintsnittede blomkål i en skål, og overhæld med kogende vand. Lad det trække ca. et halvt minut, og vend lidt salt i. Hæld kålen i et dørslag, og så er den klar til servering.

Blomkålsris i ovn

  • Fintsnittet blomkål vendes med et par spiseskefulde olivenolie og lidt salt, hvorefter den bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet tid. Serveres straks.

Pandestegt blomkålsris

  • Kom varmes en pande op og et par spiseskefulde olivenolie kommes på. Steg nu dine blomkålsris i ca. 10 minutter og vend rundt undervejs. Giv blomkålen lidt salt.

Næringsindhold

Blomkålsris på 3 måder
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
644
mg
28
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
101
mg
122
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Generelt serveres den færdige blomkålsris straks.

Den kan også smages til med lidt presset hvidløg og citronsaft, men det er jo smag og behag. Krydderurter som persille og purløg passer også godt til.

Se flere opskrifter

  • billede med bagt blomkålssalat
    Bagt blomkålssalat med lækker dressing
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
  • billede med maskeret blomkål
    Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne
« Pasta med tigerrejer og tomater
Italienske kødboller med pastasalat »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.