• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede med bagt blomkålssalat
Bagt blomkålssalat er en lækker salat, der laves i ovnen. Her med mandler og en skøn dressing. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.
  2. Opskrift på bagt blomkålssalat
  3. Bagt blomkålssalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.

Bagt blomkålssalat er en skøn og nem salat, der mætter godt, og den kan bruges til de fleste retter med kød.

Du skal bruge en hel blomkål, og til salaten følger en lækker dressing, der giver den en virkelig god god smag.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bagt blomkålssalat

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • Lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 potte persille hakket
  • 60 g mandler smuttede

Dressing til bagt blomkålssalat

  • 2 spsk. honning flydende
  • 2 spsk. sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
  • Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
  • Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
  • Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.

Næringsindhold

Bagt blomkålssalat
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt blomkålssalat serveres straks, og den er god til mange kødretter. Blandt andet til flæskesteg.

Se flere lækre salater:

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Pastasalat med kylling og grøntsager

Mormorsalat med ægte mormordressing

« Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg
Grillet flanksteak på spinatbund »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.