Her får du en opskrift på bagt blomkålssalat. Blomkål bages i ovnen, og salaten laves med mandler og en lækker dressing. God som tilbehør.
Bagt blomkålssalat er en skøn og nem salat, der mætter godt, og den kan bruges til de fleste retter med kød.
Du skal bruge en hel blomkål, og til salaten følger en lækker dressing, der giver den en virkelig god god smag.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på bagt blomkålssalat
Ingredienser
- 1 blomkål skåret i mindre buketter, stokken skåret fra
- 4 spsk. æblecidereddike
- Lidt olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 rødløg finthakket
- 1 potte persille hakket
- 60 g mandler smuttede
Dressing til bagt blomkålssalat
- 2 spsk. honning flydende
- 2 spsk. sennep
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom blomkålsbuketterne i et ovnfast fad og dryp med æblecidereddike og lidt olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
- Sæt i ovnen ved 160 grader og bag til blomkålen bliver gylden, ca. 30 minutter. Lad det afkøle.
- Rist de smuttede mandler på en tør slip-let pande, til de bliver gyldne. Tag dem af varmen og lad dem køle af. Hak mandlerne.
- Rør ingredienserne til dressingen til bagt blomkålssalat sammen.
- Bland blomkål med rødløg, hakket persille og mandler, vend dressingen i og rør det hele godt rundt.
Næringsindhold
Noter
Bagt blomkålssalat serveres straks, og den er god til mange kødretter. Blandt andet til flæskesteg.
Se flere lækre salater:
Lun kartoffelsalat med bacon og purløg
Kom med din kommentar