• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater
billede med lun kartoffelsalat
En lækker og lun kartoffelsalat, der blandt andet laves med sprød bacon og purløg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du en skøn opskrift på lun kartoffelsalat. En perfekt salat til grillmad og meget andet, og den laves med kartofler, bacon og purløg.
  2. Opskrift på lun kartoffelsalat
  3. Lun kartoffelsalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her får du en skøn opskrift på lun kartoffelsalat. En perfekt salat til grillmad og meget andet, og den laves med kartofler, bacon og purløg.

Denne opskrift på lun kartoffelsalat kan virkelig anbefales. Laves gerne med nye kartofler, men andre kartofler kan selvfølgelig også bruges.

Den er perfekt til lune grillaftner på terrassen, eller til stegt kød af stort set enhver slags.

Den lune kartoffelsalat har en skøn smag af olivenolie, bacon og et hint af citronsaft.

Løget giver salaten lidt sprødhed sammen med baconen,, men uden at overdøve de nye kartoflers fine smag. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lun kartoffelsalat

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kartofler gerne nye, skrabet
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
  • Lidt olivenolie

Sådan gør du 

  • Kog kartofler i letsaltet vand (gerne med lidt dild, hvis det haves), til de er møre. Nye danske kartofler er fremragende til en lun kartoffelsalat, men uden for sæsonen bruges andre kartofler. Gerne de små og nemme.
  • Hæld vandet fra og sæt dem på den stadig varme blus for lige at få vandet dampet af. Ryst gryden lidt, så de ikke brænder på. Lad kartoflerne køle en smule af.
  • Skær eller klip bacon i strimler og steg dem på en tør slip-letpande til det er sprødt.
  • Hæld den sprøde bacon på en tallerken med køkkenrulle, for at den kan dryppe af.
  • Pil løget, halver det og skær i tynde skiver.
  • Mos kartoflerne let med en gaffel, rør med olivenolie, citronsaft og flagesalt.
  • Vend løg og bacon i i den lune kartoffelsalat.
  • Hæld i en skål og drys med masser af purløg og kværn friskkværnet peber over.

Næringsindhold

Lun kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lun kartoffelsalat serveres straks, da den jo netop skal være lun.

Kartoffelsalaten er god til mad fra grillen, eks. rødvinsmarinerede nakkekoteletter eller en langtidsstegt flæskesteg.

Se flere opskrifter med kartofler:

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Super nemme flødekartofler i ovn

Mere inspiration

  • pæresalat med tørrede tranebær
    Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • billede til Caprese salat med tomat og mozzarella
    Caprese salat med tomat og mozzarella
  • squashsalat med parmesan
    Squashsalat med parmesan og pinjekerner
  • billede med waldorfsalat
    Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.