• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Salater

billede med lun kartoffelsalat
En lækker og lun kartoffelsalat, der blandt andet laves med sprød bacon og purløg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. apr, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du en skøn opskrift på lun kartoffelsalat. En perfekt salat til grillmad og meget andet, og den laves med kartofler, bacon og purløg.
  2. Opskrift på lun kartoffelsalat
  3. Lun kartoffelsalat
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her får du en skøn opskrift på lun kartoffelsalat. En perfekt salat til grillmad og meget andet, og den laves med kartofler, bacon og purløg.

Denne opskrift på lun kartoffelsalat kan virkelig anbefales. Laves gerne med nye kartofler, men andre kartofler kan selvfølgelig også bruges.

Den er perfekt til lune grillaftner på terrassen, eller til stegt kød af stort set enhver slags.

Den lune kartoffelsalat har en skøn smag af olivenolie, bacon og et hint af citronsaft.

Løget giver salaten lidt sprødhed sammen med baconen,, men uden at overdøve de nye kartoflers fine smag. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på lun kartoffelsalat

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kartofler gerne nye, skrabet
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 bdt. purløg fintsnittet
  • Lidt olivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kog kartofler i letsaltet vand (gerne med lidt dild, hvis det haves), til de er møre. Nye danske kartofler er fremragende til en lun kartoffelsalat, men uden for sæsonen bruges andre kartofler. Gerne de små og nemme.
  • Hæld vandet fra og sæt dem på den stadig varme blus for lige at få vandet dampet af. Ryst gryden lidt, så de ikke brænder på. Lad kartoflerne køle en smule af.
  • Skær eller klip bacon i strimler og steg dem på en tør slip-letpande til det er sprødt.
  • Hæld den sprøde bacon på en tallerken med køkkenrulle, for at den kan dryppe af.
  • Pil løget, halver det og skær i tynde skiver.
  • Mos kartoflerne let med en gaffel, rør med olivenolie, citronsaft og flagesalt.
  • Vend løg og bacon i i den lune kartoffelsalat.
  • Hæld i en skål og drys med masser af purløg og kværn friskkværnet peber over.

Næringsindhold

Lun kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lun kartoffelsalat serveres straks, da den jo netop skal være lun.

Kartoffelsalaten er god til mad fra grillen, eks. rødvinsmarinerede nakkekoteletter eller en langtidsstegt flæskesteg.

Se flere opskrifter med kartofler:

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Super nemme flødekartofler i ovn

« Sådan griller du grønne asparges
Sprøde kyllingenuggets stegt på pande »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.