Her får du en skøn opskrift på lun kartoffelsalat. En perfekt salat til grillmad og meget andet, og den laves med kartofler, bacon og purløg.
Denne opskrift på lun kartoffelsalat kan virkelig anbefales. Laves gerne med nye kartofler, men andre kartofler kan selvfølgelig også bruges.
Den er perfekt til lune grillaftner på terrassen, eller til stegt kød af stort set enhver slags.
Den lune kartoffelsalat har en skøn smag af olivenolie, bacon og et hint af citronsaft.
Løget giver salaten lidt sprødhed sammen med baconen,, men uden at overdøve de nye kartoflers fine smag. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på lun kartoffelsalat

Ingredienser
- 600 gram kartofler gerne nye, skrabet
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 løg i tynde skiver
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. citronsaft
- flagesalt og friskkværnet peber
- 1 bdt. purløg fintsnittet
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Kog kartofler i letsaltet vand (gerne med lidt dild, hvis det haves), til de er møre. Nye danske kartofler er fremragende til en lun kartoffelsalat, men uden for sæsonen bruges andre kartofler. Gerne de små og nemme.
- Hæld vandet fra og sæt dem på den stadig varme blus for lige at få vandet dampet af. Ryst gryden lidt, så de ikke brænder på. Lad kartoflerne køle en smule af.
- Skær eller klip bacon i strimler og steg dem på en tør slip-letpande til det er sprødt.
- Hæld den sprøde bacon på en tallerken med køkkenrulle, for at den kan dryppe af.
- Pil løget, halver det og skær i tynde skiver.
- Mos kartoflerne let med en gaffel, rør med olivenolie, citronsaft og flagesalt.
- Vend løg og bacon i i den lune kartoffelsalat.
- Hæld i en skål og drys med masser af purløg og kværn friskkværnet peber over.
Næringsindhold
Noter
Lun kartoffelsalat serveres straks, da den jo netop skal være lun.
Kartoffelsalaten er god til mad fra grillen, eks. rødvinsmarinerede nakkekoteletter eller en langtidsstegt flæskesteg.
Se flere opskrifter med kartofler:
Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg
Kom med din kommentar