Her er en skøn opskrift på kyllingetærte med bacon og et sprødt kartoffellåg på toppen. En lækker og velsmagende tærte til brunch eller aftensmad.
Kyllingetærte med bacon er en lækker tærte med kylling og låg af kartoffelskiver.
Tærten er perfekt som aftensmad, men den er også fremragende til en brunch eller frokost.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingetærte
Ingredienser
Grov tærtebund
- 1 dl havregryn
- 50 g rugmel
- 150 g hvedemel
- 1 dl mælk
- ½ dl olie smagsneutral olie som f. eks. rapsolie eller solsikkekerneolie
- salt
Fyld til kyllingetærte
- 2 kyllingebrystfileter skåret i små stykker
- 250 g champigon gerne markchampignon i skiver
- 1 stort rødløg hakket
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- Lidt rosmarin nåle af 3 stilke rosmarin, finthakket
- 1 pakke bacon i tern
- 1 tsk. salvie tørret
- Lidt paprika edelsüss
- salt og friskkværnet peber
- 2½ dl creme fraiche 18%
- 4-5 kartofler alt efter størrelse skåret i tynde skiver
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
- Tryk den ud i en smurt tærteform (min dej var sej, så det tog lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
- Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
Fyld
- Varm en pande op, og steg bacontern til de begynder at blive gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
- Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
- Kom fyldet til din kyllingetærte i den forbagte tærtebund.
- Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt din kyllingetærte i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Brug evt. varmluft i de sidste ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte kyllingetærte køles af i 10 minutter inden servering.
Tærten kan evt. serveres sammen med en pastasalat med hvidløgsdressing.
Se flere lækre madopskrifter:
Tarteletter med høns i asparges
Kyllingegryde med bacon og broccoli
Brugerne synes godt om opskriften
Super lækker tærte – men det der med at varme den dagen efter i ovnen – det kan jeg ikke snakke med om… Der var intet tilbage – efter en teenage-dreng fik frie tøjler. VH Inge.
Kom med din kommentar