Her får du en lækker opskrift på kyllingegryde. Det er en dejlig gryderet til aftensmad med kylling, bacon og broccoli. Serveres med pasta eller ris.
Kyllingegryde er en dejlig og velsmagende gryderet, der passer godt som en nem og hurtig ret til aftensmad.
Gryderetten laves med kyllingerbryst, bacon og broccoli, og den er god til både børn og voksne.
Krydderierne kan du udskifte med hvad du har, og blandt andet timian er fremragende i retten.
Opskriften på kyllingegryde er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingegryde
Ingredienser
- 3 kyllingebrystfileter skåret i strimler
- 250 g champignon i skiver
- 1 pakke bacon i tern
- 1 broccoli delt i små buketter
- 1 stort løg grofthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 dåse tomatpure koncentreret, lille dåse
- Lidt salvie tørret
- Lidt græsk krydderiblanding
- ½ liter madlavningsfløde eller mælk og jævning
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde og sauter løg til det bliver blødt og begynder at tage lidt farve i kanterne.
- Kom bacon ved og lad det stege, til bacon begynder at tage farve, rør i det af og til.
- Tilsæt kyllingekød, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege med.
- Efter ca. 5 minutter tid og lidt omrøring af og til, tilsættes champignon og krydderier.
- Lad det stege, til væden fra champignon er kogt helt ind.
- Når væden er kogt helt ind, kommes tomatpure ved, det blandes godt i og får lov til at stege med lidt.
- Hæld så fløden ved, skru ned og lad nu din kyllingegryde simre i ca. 15 minutter.
- Hæld broccolibuketter i og giv gryderetten endnu 5 minutter. Smag den færdige kyllingergyde til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.
Næringsindhold
Noter
Den færdige kylingegryde serveres straks sammen med pasta eller ris.
En kartoffelmos kan også bruges.
Se flere lækre madopskrifter med kylling:
Pastasalat med kylling og grøntsager
Kom med din kommentar