En lækker opskrift på svensk pølseret. En klassisk børnefamilieret med pølser, kartofler og løg. Nem aftensmad på ca. 30 minutter.
Svensk pølseret er en vaskeægte børneret med pølser, kartofler og løg, og det er altså en populær klassiker.
Pølseretten kan varieres på mange måder, og du kan blandt andet også med fordel tilsætte lidt tomatketchup.
Pølser kan være hvad du synes, og det betyder ikke så meget om det er røde pølser, wienerpølser, frankfurter, kålpølser eller andre slags.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på svensk pølseret
Ingredienser
- 1 bakke kartofler kogte, pillede, afkølede og skåret i tykke skiver
- 3 løg i halve ringe
- ¾ liter sødmælk eller anden mælk
- 2-3 tsk. paprika
- 1 dåse tomatpure koncentreret
- salt og friskkværnet peber
- 1 pakke pølser evt. røde pølser, skåret i skrå skiver
Sådan gør du
- Kom lidt oliemargarine (eller bare smør) i en gryde og svits løgene til de bliver bløde.
- Tilsæt pølser og lad dem stege lidt med. Kom paprika ved og rør det godt rundt. Til svensk pølseret kan du bruge røde pølser, wienerpølser eller hvad du synes.
- Tilsæt så sødmælk, kartofler, koncentreret tomatpure, salt og friskkværnet peber.
- Lad pølseretten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne bliver gennemvarme og saucen bliver lidt tykkere.
- Smag det til og en svensk pølseret kan evt. jævnes med lidt majsstivelse.
Næringsindhold
Noter
Svensk pølseret serveres straks, og pølseretten kan pyntes med lidt hakket purløg eller persille.
Se flere gode madopskrifter:
Kom med din kommentar