• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med maskeret blomkål
Maskeret blomkål, der serveres kold med rejer og æg. Klassisk mad fra 1980erne, men stadig populær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Maskeret blomkål er mad, som de fleste husker fra 1980erne. Her er den skønne opskrift på kold blomkål maskeret med rejer og æg.
  2. Opskrift på maskeret blomkål
  3. Maskeret blomkål
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Maskeret blomkål er mad, som de fleste husker fra 1980erne. Her er den skønne opskrift på kold blomkål maskeret med rejer og æg.

Maskeret blomkål, der helst serveres kold, er en skøn ret til aftensmad, og så er den altså rimelig nem at lave.

Mange husker sikkert den maskerede blomkål fra 1980erne, hvor den ikke var til at komme udenom.

Men retten holder stadig, og her kan du prøve at lave den. Opskriften er til fire personer.

Opskrift på maskeret blomkål

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort blomkål eller to små blomkål
  • 150 g rejer gene grønlandske
  • 2 medium tomater skåret i både
  • 4 æg hårdkogte
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise eller lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. sukker kan undværs

Sådan gør du 

  • Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald til maskeret blomkål. Afkøles helt.
  • Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Kan også smages til med lidt sukker, der tager lidt af syrligheden.
  • Tomater og æg skæres i både. Brug mængde som du synes.
  • Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
  • Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.

Næringsindhold

Maskeret blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
269
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
827
mg
36
%
Kalium
 
942
mg
27
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
757
IU
15
%
Vitamin C
 
110
mg
133
%
Calcium
 
104
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Maskeret blomkål serveres straks sammen med resten af dressingen og et stykke godt brød.

Se flere lækre opskrifter med blomkål:

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Har du glemt hvad der skete i 1980erne? Så kan du få genopfrisket din hukommelse her.

« Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?
Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.