Maskeret blomkål er mad, som de fleste husker fra 1980erne. Her er den skønne opskrift på kold blomkål maskeret med rejer og æg.
Maskeret blomkål, der helst serveres kold, er en skøn ret til aftensmad, og så er den altså rimelig nem at lave.
Mange husker sikkert den maskerede blomkål fra 1980erne, hvor den ikke var til at komme udenom.
Men retten holder stadig, og her kan du prøve at lave den. Opskriften er til fire personer.
Opskrift på maskeret blomkål
Ingredienser
- 1 stort blomkål eller to små blomkål
- 150 g rejer gene grønlandske
- 2 medium tomater skåret i både
- 4 æg hårdkogte
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk. mayonnaise eller lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. sukker kan undværs
Sådan gør du
- Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald til maskeret blomkål. Afkøles helt.
- Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Kan også smages til med lidt sukker, der tager lidt af syrligheden.
- Tomater og æg skæres i både. Brug mængde som du synes.
- Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
- Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.
Næringsindhold
Noter
Maskeret blomkål serveres straks sammen med resten af dressingen og et stykke godt brød.
Se flere lækre opskrifter med blomkål:
Blomkålssuppe med ristet blomkål
Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt
Bagt blomkålssalat med lækker dressing
Har du glemt hvad der skete i 1980erne? Så kan du få genopfrisket din hukommelse her.
Kom med din kommentar