Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata er en god opskrift på lækker aftensmad, hvor kyllingelår steges med lidt sennep.
Denne opskrift på sennepskylling med tilbehør er ikke kun god som almindelig aftensmad, men bestemt også som gæstemad eller lækker weekendmad.
Her får du en dejlig ret med kyllingelår, der er tilberedt med sennep, og det hele laves i et fad sammen med bla. bacon og champignon.
Se også: Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur
De enkelte ingredienser kan justeres efter egne ønsker, men husk blandt andet estragon, der giver retten den helt rigtige smag.
Du kan også anvende frisk estragon, og de to slags sennep kan også erstattes med din egen yndlingssennep.
Se også: Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sennepskylling
Ingredienser
Sennepskylling
- 200 g bacon skåret i skiver, ikke alt for tyndt
- 200 g champignon rengjorte og halveret
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk sennep sød
- 4 kyllingeoverlår
- 4 kyllingeunderlår
- 2 spsk olie til stegning
- 3 dl fløde evt. madlavningsfløde
- 2 spsk estragon tørret
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
Mandelgremolata
- 1 dl persille
- 2 fed hvidløg
- 20 g mandler
- 1 citron fintrevet skal af 0,5 økologisk citron
Sådan gør du
- Til sennepskylling starter du med, at komme bacon på en tør, kold pande og derefter varmer du panden op. Steg baconstykkerne til de er sprøde og gyldne. læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
- Kom champignonerne på og lad dem stege i baconfedtet, tag dem af panden.
- Rør de to slags sennep sammen.
- Dup kyllingestykkerne tørre og løsn forsigtig skindet. Smør sennepsblandingen ind under og læg skindet pænt på plads igen. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og friskkværnet peber på begge sider.
- Varm lidt olie op på panden og brun kyllingestykkerne godt over det hele.
- Læg de brunede kyllingestykker i et ovnfast fad og kom champignon og bacon ovenpå.
- Drys med estragon og timian.
- Hæld fløden over og sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 1 times tid.
- Mandelgremolata: Hak mandler, hvidløg og persille fint - jeg brugte en minihakker - og bland det med fintrevet citronskal.
Næringsindhold
Tips
Server sennepskylling med mandelgremolata, pæresalat og evt. lidt hjemmebagt ciabattabrød.
Kyllingeretten kan også serveres med ristede kartofler, men det er ikke nødvendigt.
Kom med din kommentar