Lav en lækker lørdagskylling, der smager himmelsk godt. Her er den skønne opskrift, hvor kyllingen skæres op a la butterflied og steges i ovn.
Lørdagskylling husker mange nok fra 1980erne, hvor den ofte stod på middagsbordet.
Her er en lidt mere moderne udgave, hvor kyllingen skæres op a la butterflied - altså som en sommerfuglekylling, og derefter steges mør i ovnen.
Kyllingen er nem at lave, og den rækker til fire personer.
Opskrift på lørdagskylling
![billede med lørdagskylling a la butterflied](https://newyorkerbyheart.dk/wp-content/uploads/2022/08/billede-med-loerdagskylling-a-la-butterflied-180x180.jpg)
Ingredienser
- 1,4 kg. kylling en hel kylling
- 3 spsk. smør blødt
- 1 tsk. estragon tørret
- 2 tsk. persille tørret
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Skyl kyllingen under koldt vand og gå den efter indeni for evt. rester af indmad og blod. Dup den tør både udenpå og indeni.
- Skær ned gennem brystbenet (eller rygbenet, hvis du foretrækker det) og krydr den på indersiden med salt og friskkværnet peber, inden den lægges på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad.
- Fordel du ca. halvdelen af smørret under skindet og den anden halvdel på ydersiden.
- Krydr derefter godt med Maldon salt og friskkværnet peber.
- Sæt din lørdagskylling i en 175 °C varm ovn (varmluft) og steg den i 50-60 minutter, til den er gennemstegt. Er du i tvivl, så prøv at prikke den i låret hvor den er tykkest, er kødsaften klar er den nok. Klik her og brug det smarte minutur med indstilles stegetid.
- Tag lørdagskyllingen ud og lad den stå i 5 minutter, inden den parteres.
Næringsindhold
Noter
Den færdige lørdagskylling parteres og serveres straks.
Gerne sammen med kogte kartofler og en lækker agurkesalat. Lidt kogt blomkål passer også fint til.
Kom med din kommentar