Her får du en opskrift på lækre frikadeller med sprød kartoffelsalat med mormordressing. En skøn opskrift på lækker sommermad.
Frikadeller med sprød kartoffelsalat med mormordressing er en dejlig omgang sommermad, som de fleste vil elske.
Traditionel dansk mad med masser af smag - og med tydelig smag af dansk sommermad. Og gammeldags frikadeller er jo altid et hit.
Se også: Forloren hare med lækker vildtsovs
Bemærk, at kartoffelsalaten sagtens kan laves med en rest af kolde kartofler fra dagen før.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på frikadeller med sprød kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 portion frikadellefars se opskrift på frikadeller her
Kartoffelsalat
- 650 g kartofler gerne nye, skrabet
- 1 spidskål fintsnittet
- 2 bundter radiser skåret i skiver
Dressing
- 1,5 dl piskefløde
- 1 spiseskefuld sukker
- 1 citron saft af 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til frikadeller med sprød kartoffelsalat starter du med, at lave en god frikadellefars. Følg opskriften i linket under ingredienser.
- Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side i rigeligt med smør og olie.
- Skær evt. kartoflerne i mindre stykker og hæld vand ved så det netop dækker, tilsæt lidt salt. Bring det i kog og kog i 5-8 minutter, alt efter størrelse.
- Sluk for varmen, men lad gryden stå på blusset i endnu 5-8 minutter (igen efter størrelse). Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
- Skær kartoflerne i skiver og bland med spidskål og radiser.
- Kom ingredienserne til dressingen i en skål og pisk den sammen, smag den til.
- Hæld over salaten og vend godt rundt, lad det stå og trække mens frikadellerne steges.
Næringsindhold
Tips
Frikadeller med sprød kartoffelsalat serveres straks. Der behøver ikke yderligere tilbehør til retten.
Se også: Flæskesteg i ovn med lækker sovs
Rasmussen
Hurtig og lækker dansk mad