Til frikadeller med sprød kartoffelsalat starter du med, at lave en god frikadellefars. Følg opskriften i linket under ingredienser.
Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side i rigeligt med smør og olie.
Skær evt. kartoflerne i mindre stykker og hæld vand ved så det netop dækker, tilsæt lidt salt. Bring det i kog og kog i 5-8 minutter, alt efter størrelse.
Sluk for varmen, men lad gryden stå på blusset i endnu 5-8 minutter (igen efter størrelse). Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
Skær kartoflerne i skiver og bland med spidskål og radiser.
Kom ingredienserne til dressingen i en skål og pisk den sammen, smag den til.
Hæld over salaten og vend godt rundt, lad det stå og trække mens frikadellerne steges.
Næringsindhold
Frikadeller med sprød kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
714
% Daglig værdi*
Fedt
46
g
71
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
18
g
Kolesterol
150
mg
50
%
Natrium
736
mg
32
%
Kalium
1767
mg
50
%
Kulhydrater
45
g
15
%
Kostfibre
10
g
42
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
865
IU
17
%
Vitamin C
137
mg
166
%
Calcium
184
mg
18
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.