• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Tikka masala kylling - lækker indisk ret
billede med tikka masala
Tikka masala kylling er en virkelig lækker kyllingeret, der laves med masser af skønne krydderier. Foto: iStock.com.

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 17. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er en lækker opskrift på tikka masala kylling, der laves med masser af aromatiske krydderier. Kyllingekødet marineres dagen før, og er nem at tilberede.

Tikka masala kylling er virkelig en af de populære opskrifter med kylling, og den indiske ret er faktisk ret nem at lave.

Du skal blot starte i god tid, da kyllingekødet bliver bedst når det får lov til at marinere længe i den dejlige marinade. Og her samler masser af smag.

Så start gerne dagen før, men til gengæld er det nemt at lave din tikka masala kylling færdig.

Den indiske kyllingeret serveres naturligvis med ris.

Opskrift på tikka masala kylling

billede med tikka masala

Tikka masala kylling

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kylling i strimler

Marinade

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. ingefær finthakket
  • 5-6 spsk. limesaft friskpresset
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. cayennepeber

Sauce

  • 1 stort løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk. ingefær finthakket
  • 2 spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 spsk. mandler smuttede, meget finthakkede
  • 4 dl vand
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland alle ingredienserne til marinade ti ldin tikka masala sammen.
  • Kom kyllingestrimler i en pose, hæld yoghurt marinaden over.
  • Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet.
  • Læg det marinerede kyllingekød i køleskab - helst natten over - og masser marinaden ind i det engang imellem.
  • Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 °C i 15 minutter. Du kan klikke her og sætte det smarte minutur her med den korrekte tid.
  • Opvarm olie i en gryde og steg løget gyldent.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte.
  • Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved.
  • Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet.
  • Smag din tikka masala til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket persille.

Næringsindhold

Tikka masala kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
363
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
77
mg
26
%
Natrium
 
1874
mg
81
%
Kalium
 
374
mg
11
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
816
IU
16
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tikka masala kylling nydes gerne med kogte basmati ris til, og eventuelt også et lækkert stykke pandebrød.

Se flere lækre madopskrifter:

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

billede til stegte kammuslinger

Sådan steger du kammuslinger perfekt

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede med grillede kartofler

Sådan laver du grillede kartofler

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med hjemmelavet tiramisu

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required