• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med tikka masala
Tikka masala kylling er en virkelig lækker kyllingeret, der laves med masser af skønne krydderier. Foto: iStock.com.

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er en lækker opskrift på tikka masala kylling, der laves med masser af aromatiske krydderier. Kyllingekødet marineres dagen før, og er nem at tilberede.
  2. Opskrift på tikka masala kylling
  3. Tikka masala kylling
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her er en lækker opskrift på tikka masala kylling, der laves med masser af aromatiske krydderier. Kyllingekødet marineres dagen før, og er nem at tilberede.

Tikka masala kylling er virkelig en af de populære opskrifter med kylling, og den indiske ret er faktisk ret nem at lave.

Du skal blot starte i god tid, da kyllingekødet bliver bedst når det får lov til at marinere længe i den dejlige marinade. Og her samler masser af smag.

Så start gerne dagen før, men til gengæld er det nemt at lave din tikka masala kylling færdig.

Den indiske kyllingeret serveres naturligvis med ris.

Opskrift på tikka masala kylling

billede med tikka masala

Tikka masala kylling

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Tid: 45 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kylling i strimler

Marinade

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. ingefær finthakket
  • 5-6 spsk. limesaft friskpresset
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. cayennepeber

Sauce

  • 1 stort løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk. ingefær finthakket
  • 2 spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 spsk. mandler smuttede, meget finthakkede
  • 4 dl vand
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Sådan gør du 

  • Bland alle ingredienserne til marinade ti ldin tikka masala sammen.
  • Kom kyllingestrimler i en pose, hæld yoghurt marinaden over.
  • Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet.
  • Læg det marinerede kyllingekød i køleskab - helst natten over - og masser marinaden ind i det engang imellem.
  • Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 °C i 15 minutter. Du kan klikke her og sætte det smarte minutur her med den korrekte tid.
  • Opvarm olie i en gryde og steg løget gyldent.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte.
  • Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved.
  • Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet.
  • Smag din tikka masala til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket persille.

Næringsindhold

Tikka masala kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
363
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
77
mg
26
%
Natrium
 
1874
mg
81
%
Kalium
 
374
mg
11
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
816
IU
16
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tikka masala kylling nydes gerne med kogte basmati ris til, og eventuelt også et lækkert stykke pandebrød.

Se flere lækre madopskrifter:

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

« Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande
Røræg - opskrift på scrambled eggs »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos opskrift

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.