Få den bedste opskrift på pandebrød. Lækre og nemme fladbrød, der bages på panden, og dem kan du servere til indiske retter og meget andet.
Du kan ikke lave bedre pandebrød end disse.
Det er altså fantastisk fladbrød, som du nemt bager på panden, og dejen er samtidig også ret let at ælte sammen og arbejde med.
Fladbrødene kan serveres som madbrød til mange retter, herunder indiske retter og eks. boller i karry.
Du kan lave otte pandebrød ud af denne opskrift, men selvfølgelig også lave dem lidt mindre - og så få flere.
Opskrift på pandebrød

Ingredienser
- 1 dl vand lunken
- 1 dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 480 g hvedemel måske lidt mere
- 3 spsk. olivenolie til pensling
Sådan gør du
- Bland vand og yoghurt i en skål, smuldr gæren i og rør det ud.
- Tilsæt olie, honning og salt - rør godt rundt.
- Kom hvedemel i lidt efter lidt og rør godt, til der fåes en jævn og samlet dej.
- Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt.
- Læg i en skål, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time. Du kan evt. klikke her og bruge det nemme minutur med korrekt indstillet tid.
- Tryk dejen flad, del dejen i 8 stykker. Eller hvor mange pandebrød du nu ønsker at bage på panden.
- Rul hvert stykke med en kagerulle til en cirkel på ca. 3 millimeters tykkelse.
- Pensl brød ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande (slip-let) og bag ca. 1 minut på hver side.
- Når dit pandebrød vendes, pensles det på den anden side (kun ganske lidt).
Næringsindhold
Noter
Læg de færdigbagte pandebrød i en stabel og server dem lune. Hvis der skulle blive nogen i overskud, så kan de fryses.
Så tages de direkte fra fryseren og lægges i ovnen, de skal kun have kort tid, og så skulle de næsten være som nybagte.
Se flere lækre brødopskrifter:
Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt
Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift
Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
Brugernes mening om pandebrødet
Lavede indisk ret med fladbrød igår, og hold nu op hvor blev det godt.
De bedste jeg har fået til dato, og de fladbrød må man ikke snyde sig selv for. Næste gang vil jeg dog kun stege præcis de brød vi spiser, og gemme resten af dejen i køleskabet, og stegen de resterende dagene efter. MVH Pernille.
Kom med din kommentar