• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med pandebrød
Pandebrød er lækre fladbrød, der bages på panden. Gode til bla. indiske retter. Foto: iStock.com.

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på pandebrød. Lækre og nemme fladbrød, der bages på panden, og dem kan du servere til indiske retter og meget andet.
  2. Opskrift på pandebrød
  3. Lækre pandebrød
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Brugernes mening om pandebrødet
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på pandebrød. Lækre og nemme fladbrød, der bages på panden, og dem kan du servere til indiske retter og meget andet.

Du kan ikke lave bedre pandebrød end disse.

Det er altså fantastisk fladbrød, som du nemt bager på panden, og dejen er samtidig også ret let at ælte sammen og arbejde med.

Fladbrødene kan serveres som madbrød til mange retter, herunder indiske retter og eks. boller i karry.

Du kan lave otte pandebrød ud af denne opskrift, men selvfølgelig også lave dem lidt mindre - og så få flere.

Opskrift på pandebrød

billede med pandebrød

Lækre pandebrød

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Asiatisk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 1 dl vand lunken
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 480 g hvedemel måske lidt mere
  • 3 spsk. olivenolie til pensling

Sådan gør du 

  • Bland vand og yoghurt i en skål, smuldr gæren i og rør det ud.
  • Tilsæt olie, honning og salt - rør godt rundt.
  • Kom hvedemel i lidt efter lidt og rør godt, til der fåes en jævn og samlet dej.
  • Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt.
  • Læg i en skål, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time. Du kan evt. klikke her og bruge det nemme minutur med korrekt indstillet tid.
  • Tryk dejen flad, del dejen i 8 stykker. Eller hvor mange pandebrød du nu ønsker at bage på panden.
  • Rul hvert stykke med en kagerulle til en cirkel på ca. 3 millimeters tykkelse.
  • Pensl brød ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande (slip-let) og bag ca. 1 minut på hver side.
  • Når dit pandebrød vendes, pensles det på den anden side (kun ganske lidt).

Næringsindhold

Lækre pandebrød
Mængde pr. portion
Kalorier
315
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
2
mg
1
%
Natrium
 
299
mg
13
%
Kalium
 
104
mg
3
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
12
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Læg de færdigbagte pandebrød i en stabel og server dem lune. Hvis der skulle blive nogen i overskud, så kan de fryses.

Så tages de direkte fra fryseren og lægges i ovnen, de skal kun have kort tid, og så skulle de næsten være som nybagte.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Brugernes mening om pandebrødet

Lavede indisk ret med fladbrød igår, og hold nu op hvor blev det godt.
De bedste jeg har fået til dato, og de fladbrød må man ikke snyde sig selv for. Næste gang vil jeg dog kun stege præcis de brød vi spiser, og gemme resten af dejen i køleskabet, og stegen de resterende dagene efter.
MVH Pernille.

« Farsbrød med bacon og BBQ sauce
Tikka masala kylling - lækker indisk ret »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.