• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande
billede med pandebrød
Pandebrød er lækre fladbrød, der bages på panden. Gode til bla. indiske retter. Foto: iStock.com.

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Opdateret: 17. jul 2022 · Udgivet: 17. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på pandebrød. Lækre og nemme fladbrød, der bages på panden, og dem kan du servere til indiske retter og meget andet.

Du kan ikke lave bedre pandebrød end disse.

Det er altså fantastisk fladbrød, som du nemt bager på panden, og dejen er samtidig også ret let at ælte sammen og arbejde med.

Fladbrødene kan serveres som madbrød til mange retter, herunder indiske retter og eks. boller i karry.

Du kan lave otte pandebrød ud af denne opskrift, men selvfølgelig også lave dem lidt mindre - og så få flere.

Opskrift på pandebrød

billede med pandebrød

Lækre pandebrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Asiatisk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 8 stk.

Ingredienser

  • 1 dl vand lunken
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 480 g hvedemel måske lidt mere
  • 3 spsk. olivenolie til pensling
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland vand og yoghurt i en skål, smuldr gæren i og rør det ud.
  • Tilsæt olie, honning og salt - rør godt rundt.
  • Kom hvedemel i lidt efter lidt og rør godt, til der fåes en jævn og samlet dej.
  • Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt.
  • Læg i en skål, læg et viskestykke over og stil til hævning i 1 time. Du kan evt. klikke her og bruge det nemme minutur med korrekt indstillet tid.
  • Tryk dejen flad, del dejen i 8 stykker. Eller hvor mange pandebrød du nu ønsker at bage på panden.
  • Rul hvert stykke med en kagerulle til en cirkel på ca. 3 millimeters tykkelse.
  • Pensl brød ganske lidt med olie på den ene side, læg det på en godt varm stegepande (slip-let) og bag ca. 1 minut på hver side.
  • Når dit pandebrød vendes, pensles det på den anden side (kun ganske lidt).

Næringsindhold

Lækre pandebrød
Mængde pr. portion
Kalorier
315
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
2
mg
1
%
Natrium
 
299
mg
13
%
Kalium
 
104
mg
3
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
12
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Læg de færdigbagte pandebrød i en stabel og server dem lune. Hvis der skulle blive nogen i overskud, så kan de fryses.

Så tages de direkte fra fryseren og lægges i ovnen, de skal kun have kort tid, og så skulle de næsten være som nybagte.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Brugernes mening om pandebrødet

Lavede indisk ret med fladbrød igår, og hold nu op hvor blev det godt.
De bedste jeg har fået til dato, og de fladbrød må man ikke snyde sig selv for. Næste gang vil jeg dog kun stege præcis de brød vi spiser, og gemme resten af dejen i køleskabet, og stegen de resterende dagene efter.
MVH Pernille.

Se disse opskrifter:

  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required