• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede med citronkylling i fad med kartofler
Citronkylling i fad med kartofler er en dejlig middagsret, der samtidig er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Citronkylling i fad med kartofler

Opdateret: 26. jul 2022 · Udgivet: 26. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Citronkylling i fad med kartofler er en skøn opskrift på mad i fad, hvor du steger hele retten i det samme fad. En nem kyllingeret i ovn.

Lav en lækker citronkylling i fad med kartofler, og det er en både nem og velsmagende aftensmad til hele familien.

Det er en skøn opskrift på kylling i fad med kartofler, og her får du altså masser af smag. Samtidig med at retten er rimelig nem at gå til.

Det er en god opskrift på mad i fad, hvor du faktisk laver hele kyllingeretten i samme fad. Det er da smart.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på citronkylling

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1400 g kylling hel
  • 500 g kartofler skåret i mundrette stykker
  • 1 lille aubergine skåret i mundrette stykker
  • 1 rødløg skåret i grove stykker
  • 12 fed hvidløg med skal
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 2 citroner skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld timian frisk
  • 2 kviste rosmarin

Krydderurtesmør

  • 50 g smør blødt
  • 2 fed hvidløg presset
  • krydderurter blandede, hakket (eks. purløg, oregano, timian og rosmarin)
  • 1 citron fintrevet skal af ½ citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 185 °C varmluft.
  • Rør det bløde smør med krydderurter, presset hvidløg og fintrevet citronskal.
  • Bland kartofler, auberginer, rødløg, halvdelen af citronstykkerne og hvidløgsfed sammen i et pænt stort ovnfast fad.
  • Dryp med olivenolie og krydr med groft salt og friskkværnet peber, vend det hele godt rund så olien lægger sig om grønsagerne.
  • Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør med et helt rent viskestykke eller køkkenrulle.
  • Krydr kyllingen indeni med lidt salt og friskkværnet peber. Kom resten af citronstykkerne, timian, rosmarin og en klat af krydderurtesmørret ind i kyllingen.
  • Snør benene sammen, så fyldet ikke falder ud. Fordel resten af krydderurter smørret under kyllingens skind, ved forsigtigt at løsne skindet med fingrene.
  • Dryp kyllingen med en anelse olivenolie og gnid kyllingen godt ind i det, krydr bagefter med salt og friskkværnet peber.
  • Læg kyllingen ovenpå grønsagerne og stil din citronkylling i fad med kartofler i ovnen i ca. 1 time. Klik her for at bruge det smarte minutur med indstillet tid. Tjek at kyllingen er gennemstegt, inden den tages ud. Det gøres ved at stikke med en gaffel på det tykkeste sted ved låret, er kødsaften klar, så er kyllingen gennemstegt.

Næringsindhold

Citronkylling i fad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
704
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
793
mg
34
%
Kalium
 
1209
mg
35
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
718
IU
14
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere din citronkylling i fad med kartofler.

Når kyllingen er gennemstegt, tages den af fadet og parteres.

Rør rundt i grønsagerne og læg kyllingestykkerne ovenpå. Server med en hjemmelavet basilikumspesto og noget godt ciabattabrød.

Se flere opskrifter

  • kylling caprese med mozzarella og tomat
    Kylling caprese med mozzarella og tomat
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede til opskrifter med kylling
    Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Se disse opskrifter:

  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Skinke med whiskymarinade

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med hindbærroulade

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required