Citronkylling i fad med kartofler er en skøn opskrift på mad i fad, hvor du steger hele retten i det samme fad. En nem kyllingeret i ovn.
Lav en lækker citronkylling i fad med kartofler, og det er en både nem og velsmagende aftensmad til hele familien.
Det er en skøn opskrift på kylling i fad med kartofler, og her får du altså masser af smag. Samtidig med at retten er rimelig nem at gå til.
Det er en god opskrift på mad i fad, hvor du faktisk laver hele kyllingeretten i samme fad. Det er da smart.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på citronkylling
Ingredienser
- 1400 g kylling hel
- 500 g kartofler skåret i mundrette stykker
- 1 lille aubergine skåret i mundrette stykker
- 1 rødløg skåret i grove stykker
- 12 fed hvidløg med skal
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 2 citroner skåret i mindre stykker
- 1 håndfuld timian frisk
- 2 kviste rosmarin
Krydderurtesmør
- 50 g smør blødt
- 2 fed hvidløg presset
- krydderurter blandede, hakket (eks. purløg, oregano, timian og rosmarin)
- 1 citron fintrevet skal af ½ citron
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 185 °C varmluft.
- Rør det bløde smør med krydderurter, presset hvidløg og fintrevet citronskal.
- Bland kartofler, auberginer, rødløg, halvdelen af citronstykkerne og hvidløgsfed sammen i et pænt stort ovnfast fad.
- Dryp med olivenolie og krydr med groft salt og friskkværnet peber, vend det hele godt rund så olien lægger sig om grønsagerne.
- Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør med et helt rent viskestykke eller køkkenrulle.
- Krydr kyllingen indeni med lidt salt og friskkværnet peber. Kom resten af citronstykkerne, timian, rosmarin og en klat af krydderurtesmørret ind i kyllingen.
- Snør benene sammen, så fyldet ikke falder ud. Fordel resten af krydderurter smørret under kyllingens skind, ved forsigtigt at løsne skindet med fingrene.
- Dryp kyllingen med en anelse olivenolie og gnid kyllingen godt ind i det, krydr bagefter med salt og friskkværnet peber.
- Læg kyllingen ovenpå grønsagerne og stil din citronkylling i fad med kartofler i ovnen i ca. 1 time. Klik her for at bruge det smarte minutur med indstillet tid. Tjek at kyllingen er gennemstegt, inden den tages ud. Det gøres ved at stikke med en gaffel på det tykkeste sted ved låret, er kødsaften klar, så er kyllingen gennemstegt.
Næringsindhold
Noter
Så er du klar til at servere din citronkylling i fad med kartofler.
Når kyllingen er gennemstegt, tages den af fadet og parteres.
Rør rundt i grønsagerne og læg kyllingestykkerne ovenpå. Server med en hjemmelavet basilikumspesto og noget godt ciabattabrød.
Kom med din kommentar