Hjemmelavet majspandekager lavet fra bunden. Her er en nem opskrift, hvor majspandekagerne fyldes med kylling og spinat. God som aftensmad.
Majspandekager med fyld er altid et hit, og her er majspandekagerne selvfølgelig lavet helt fra bunden.
Derefter fyldes majspandekagerne med kylling og spinat, og de er altså et lækkert og mættende bud på skøn aftensmad, som alle kan lide.
Her er der lavet to fyldte majspandekager til hver person, men der kan nemt laves flere eller færre. Afhængig af sulten.
Du skal i øvrigt anvende fint majsmel til denne opskrift.
Opskrift på majspandekager

Ingredienser
- 100 g majsmel
- 3 spsk. hvedemel
- ½ tsk. salt
- 4 dl mælk
- 4 æg
- 1 spsk. rapsolie
- 500 g kyllingebryst
- 3 fed hvidløg revne eller pressede
- 1 chili rød eller grøn, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 200 g spinat
- 50 g mozzarella revet, måske lidt mere
Sådan gør du
Majspandekager
- Majsmel, hvedemel salt, mælk, æg og olie piskes godt sammen. Start evt. med at blande majsmel med hvedemel og salt, for derefter gradvist at piske de øvrige ingredienser i.
- Bag otte pandekager (lidt tykke) på en slip-let pande, brug evt. en anelse olie for at få dem til at slippe lettere.
Fyld
- Skær kyllingefileter i tern og vend dem med hvidløg, chili, lidt olie, salt og friskkværnet peber - sørg for at det er blandet godt sammen. Svits det til det er brunet og gennemstegt.
- Skyl spinat rigtig godt og lad det dryppe af i en sigte.
- Kom spinaten i en gryde med 1 tsk. olivenolie olie, salt og friskkværnet peber. Lad den "svitse" til den er faldet sammen og afgiver en masse væde - rør i det hele tiden.
- Hæld spinaten i en sigte og pres al væden fra.
- Læg spinat og kyllingetern på dine majspandekager og rul dem sammen.
- Læg dem i let olieret, ovnfast fad og drys med lidt revet mozzarellaost.
- Sæt i ovn ved 200 grader, til osten er smeltet, det tager ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Noter
De færdige majspandekager med kylling- og spinatfyld serveres straks, og de er gode sammen med en broccolisalat. Eller bare en nem råkostsalat.
Kom med din kommentar