Sådan laver du en lækker lasagne med spidskål og fisk. En nem opskrift med hvid fisk, mornaysauce og ost, der smager himmelsk godt.
Du skal prøve denne lækre lasagne med spidskål og fisk, for den er altså virkelig god.
Det er en spændende variant og udgave af den klassiske og italienske lasagne, men altså her med spidskål, fisk og spinat.
Se også: Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling
Som fisk kan du bruge torsk eller rødspætter, men andre hvide fisk er bestemt også gode i lasagnen.
Om du anvender friske eller tørrede lasagneplader er op til dig, og der er mad nok til fire personer i denne opskrift.
Opskrift på lasagne med spidskål

Ingredienser
- 800 g torsk eller anden hvid fisk
- 1 lille spidskål i strimler
- 150 g spinat frisk
- 1 citron fintrevet skal af 1 citron
- 5 dl mornaysauce
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
- 250 g lasagneplader gerne frisk
- 100 g ost revet
Sådan gør du
- Til lasagne med spidskål og fisk starter du med, at forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær spidskål i kvarte, fjern stokken og skær den så i strimler.
- Skyl spinat godt - eller køb en færdigskyllet spinat.
- Bring letsaltet vand i kog og kom så spidskål og spinat i, kog i et par minutter. Hæld det i en sigte og pres så meget væske som overhovedet mulig ud. Kom derefter kål og spinat i et rent viskestykke og pres yderligere væske ud.
- Hæld 3,5 dl mornaysauce i en skål, tilsæt æg, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen. Kom godt vredet spinat og spidskål i, rør det hele godt sammen.
- Dup fisken godt tør og del den i mindre stykker.
- Smør et ovnfast fad med lidt olie og hæld så lidt af den tilovers blevne mornaysauce i bunden. Læg et lag lasagneplader og så halvdelen af spinat-/spidskålsblandingen. Halvdelen af fisken, som krydres med salt og friskkværnet peber.
- Så endnu et lag lasagneplader, spinat-/spidskålblading, fisk, det sidst lag lasagneplader og så sluttes der af med resten af den tilovers blevne mornaysauce.
- Sæt i spidskålslasagnen i ovnen i ca. 15 minutter, tag ud og kom den revne ost på og sæt i ovnen igen i 15 minutter.
Næringsindhold
Tips
Du kan med fordel lade din lasagne med spidskål og fisk køle lidt af inden servering, da den er meget varm.
Spidskålslasagnen serveres gerne med en lækker tomatsalat.
Kom med din kommentar