Sådan laver du en nem squashlasagne. En god opskrift på lasagne med squash, tomatsauce og parmesan. En sund lasagne uden kød.
Squashlasagne er en lækker lasagne, som du laver med masser af squash, men den er helt uden kød.
Dermed får du en skøn vegetarret, der tilmed er nem at lave.
Se også: Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling
I squashlasagnen er der også lidt hvidløg, parmesan og hytteost - og masser af tomatsauce, og den laves uden bechamelsauce.
Opskriften er beregnet til to personer, men det er store portioner, så sammen med en salat og lidt ciabattabrød er der måske nok til fire.
Opskrift på squashlasagne
Ingredienser
- 2 squash groftrevet
- 1 løg hakket
- 2 spiseskefulde olie til stegning
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 60 gram parmesan groftrevet
- 2,5 dl hytteost
- 0,5 teske muskatnød
- 800 gram tomatsauce købes på glas
- lasagneplader
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til squashlasagne starter du med, at varme lidt olie op i en pande og svits løg og squash i 2 minutters tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid.
- Kom hytteost og halvdelen af parmesanosten ved, rør det godt rundt og tag af varmen.
- Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Smør et lille fad let med olie.
- Start så med at komme et lag af squashblandingen, derefter tomatsauce og så lasagneplader.
- Forsæt på den måde, indtil det hele er brugt. Slut med lasagneplader, dækket med et lag tomatsauce.
- Drys med resten af parmesanosten og sæt i en 220 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Bages ved over- og undervarme.
Næringsindhold
Tips
Lad den færdige squashlasagne stå i 5-10 minutter, inden den serveres.
Så samler den sig ligesom lidt og er ikke så flydende.
Se også: Verdens bedste squashfrikadeller
Kom med din kommentar