Sådan laver du verdens bedste squashfrikadeller, der er lækre frikadeller uden kød. I stedet får du store og velsmagende grøntsagsdeller.
Squashfrikadeller er lækre grøntsagsfrikadeller med squash, og dermed helt fri for kød.
Det kan man dog næsten ikke smage, så her får du virkelig vegetariske frikadeller med masser af smag.
Du får ca. 10 grøntsagsfrikadeller af denne opskrift.
Opskrift på squashfrikadeller

Ingredienser
- 400 g squash rives groft
- 1 tsk. flagesalt
- 1 løg hakket eller rives fint
- 1 æg
- 50 g havregryn
- 4 spsk. rasp
- 4 spsk. hvedemel
- friskkværnet peber
- 2 spsk. smør til stegning
- 2 spsk. olie til stegning
Sådan gør du
- Riv squash groft og vend det med lidt salt. Lægges i et dårslag eller en sigte, og skal nu udvandes i ca. 30 minutter, så væden løber af squashen. Pres det sidste væde ud, så dine squashfrikadeller ikke bliver for vandede.
- Rør nu squash sammen med hakket løg, æg, havregryn, rasp, hvedemel og lidt peber. Afhængig af konsistensen kan der tilsættes lidt mere hvedemel eller en smule mælk.
- En pande varmes op, hvor smør og olie kommes på. Lad smørret bruse af.
- Form squashfrikadeller med en spiseske, og læg dem på panden. Så får ca. 10 grøntsagsfrikadeller ud af denne opskrift.
- Lad squashfrikadellerne få en god stegeskorpe inden de vendes, så de ikke går i stykker. Den samlede stegetid er ca. 10 minutter, hvor grøntsagsdellerne vendes med mellemrum. Skru lidt ned for varmen når de har fået stegeskorpe, og steg færdige ved en middel varme.
Næringsindhold
Noter
De færdigstegte quashfrikadeller kan serveres med stuvet spidskål eller dampet broccoli. Kartofler passer selvfølgelig også fint til.
Kom med din kommentar