• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med squashfrikadeller
Verdens bedste squashfrikadeller, der smager næsten som almindelige frikadeller. Men her altså helt uden kød. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Verdens bedste squashfrikadeller

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du verdens bedste squashfrikadeller, der er lækre frikadeller uden kød. I stedet får du store og velsmagende grøntsagsdeller.
  2. Opskrift på squashfrikadeller
  3. Verdens bedste squashfrikadeller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere opskrifter
5 fra 3 brugere

Sådan laver du verdens bedste squashfrikadeller, der er lækre frikadeller uden kød. I stedet får du store og velsmagende grøntsagsdeller.

Squashfrikadeller er lækre grøntsagsfrikadeller med squash, og dermed helt fri for kød.

Det kan man dog næsten ikke smage, så her får du virkelig vegetariske frikadeller med masser af smag.

Du får ca. 10 grøntsagsfrikadeller af denne opskrift.

Opskrift på squashfrikadeller

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

5 fra 3 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 400 g squash rives groft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 løg hakket eller rives fint
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • 4 spsk. rasp
  • 4 spsk. hvedemel
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning

Sådan gør du 

  • Riv squash groft og vend det med lidt salt. Lægges i et dårslag eller en sigte, og skal nu udvandes i ca. 30 minutter, så væden løber af squashen. Pres det sidste væde ud, så dine squashfrikadeller ikke bliver for vandede.
  • Rør nu squash sammen med hakket løg, æg, havregryn, rasp, hvedemel og lidt peber. Afhængig af konsistensen kan der tilsættes lidt mere hvedemel eller en smule mælk.
  • En pande varmes op, hvor smør og olie kommes på. Lad smørret bruse af.
  • Form squashfrikadeller med en spiseske, og læg dem på panden. Så får ca. 10 grøntsagsfrikadeller ud af denne opskrift.
  • Lad squashfrikadellerne få en god stegeskorpe inden de vendes, så de ikke går i stykker. Den samlede stegetid er ca. 10 minutter, hvor grøntsagsdellerne vendes med mellemrum. Skru lidt ned for varmen når de har fået stegeskorpe, og steg færdige ved en middel varme.

Næringsindhold

Verdens bedste squashfrikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
119
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
288
mg
13
%
Kalium
 
193
mg
6
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
4346
IU
87
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigstegte quashfrikadeller kan serveres med stuvet spidskål eller dampet broccoli. Kartofler passer selvfølgelig også fint til.

Se flere opskrifter

  • billede med blomkålskarry
    Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
    Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
  • vegetar opskrift på porrer a la nicoise
    Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
« 10 gulerodsboller med græskarkerner
Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.