Blomkålskarry er lækkert tilbehør, der er nem at lave. Her er den bedste opskrift med blomkål, gulerødder og spinat. Serveres som tilbehør.
Blomkålskarry smager himmelsk godt, og så er retten altså samtidig meget nem at lave.
Du kan bruge den som tilbehør til mange forskellige retter, herunder frikadeller eller svinemørbrad, men den kan også sagtens serveres som en skøn vegetarret på en kødfri dag.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, men du skal nok komme lidt flere grøntsager i, hvis det er som en hovedret. Afhængig af hvor sultne I er.
Opskrift på blomkålskarry
Ingredienser
- 1 blomkål delt i små buketter
- 4 mellemstore gulerødder i tynde skiver
- 2 skalotteløg finthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 150 g spinat friske spinatblade
- 2 tsk. karry eller mere efter smag
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Svits skalotteløg løg og hvidløg i lidt olie, men det skal ikke tage farve, bare blive lidt gennemsigtige og afgive aroma. Rør hele tiden.
- Tilsæt karry og svits det med et par sekunder, mens der røres.
- Kom gulerødder og blomkål ved, svits det kort, mens der røres. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Hæld bouillon ved, læg låg på og lad din blomkålskarry simre i 10 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til retten.
- Tag låget af og kom de godt skyllede spinatblade ved, lad dem falde sammen. Smag til igen og server.
Næringsindhold
Noter
Blomkålskarry serveres straks, og den kan som sagt bruges som selvstændig ret med lidt godt brød til - eller som tilbehør til mange forskellige slags kødretter.
Kom med din kommentar