Porrer a la Nicoise er en virkelig lækker vegetar opskrift, der både er mættende og velsmagende. En perfekt aftensmad til en kødfri dag.
Leder du efter en god vegetar opskrift, så skal du prøve denne med porrer a la Nicoise.
En dejlig og nem ret, der selvfølgelig laves uden kød - men som mætter godt.
Vegetarretten laves blandt andet med porrer og æg, og den er beregnet til fire personer.
Opskrift på porrer a la Nicoise
Ingredienser
- 3 porrer renset, bund og noget af toppen skåret af og renset
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 lille rødløg finthakket
- 2 spsk. oliven udstenet og grofthakket
- 1 håndfuld basilikum hakket
- 2 æg hårdkogte, hakket, se kogetid på æg her
- 3 store tomater udkernet og skåret i små tern
- 2 dl perlebyg
- 4 dl vand
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 1 citron saft af ½ citron
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. honning flydende
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl perlebyg godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt.
- Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme.
- Skær porrer ud i stykker på ca. 15 cm., og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.
- Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg.
- Pisk ingredienserne til dressing til dine porrer a la Nicoise sammen og smag den til.
- Hak de hårdkogte æg.
- Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud.
- Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg.
- Dryp med resten af dressingen., og det er altså en lækker vegetar opskrift, hvor retten nu er klar til servering.
Næringsindhold
Noter
Porrer a la Nicoise serveres straks - evt. sammen med et stykke ciabattabrød.
Det er altså en skøn vegetar opskrift med masser af smag.
Kom med din kommentar