Her får du en god opskrift på linsesalat med rejer, lækker fetadip og syltet rødløg. Salaten er med belugalinser, og den er meget mættende.
Linsesalat er en mættende salat, som du sagtens kan bruge som aftensmad - uden at gå sulten i seng,
Linsesalaten er lavet med belugalinser, rejer, fetadip og syltet rødløg, og den indeholder desuden æg og spinat. Så du skal nok blive mæt.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. Brug evt. knapperne under Antal i opskriften.
Opskrift på linsesalat

Ingredienser
- 1½ dl belugalinser godt skyllede
- 3 gulerødder skrællet og skåret i skrå skiver
- ½ lille blomkål plukket i små buketter
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning flydende
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Fetadip
- 1 dl creme fraiche 9%
- 50 g feta fra blok, smuldret
- salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
- 1 lille rødløg skåret i tynde skiver
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. rørsukker
Desuden til linsesalat
- 150 g rejer store og frosne grønlandske rejer, optøede og afdryppet
- 75 g spinat godt skylle og slynget tør
- citronbåde
- 2 æg kogte
Fremgangsmåde
- Start med at lavede de syltede rødløg, det har godt af at stå lidt. Del rødløgsskiverne i ringe og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over løget. Vend godt rundt og lad det stå i mindste ½ time, gerne længere. Vend rundt i det af til.
- Kom æg i kogende vand og lad dem koge i 6 minutter. Skyld dem godt under koldt vand og pil dem.
- Kog belugalinser til din linsesalat sammen med 3 dl vand og lidt salt. Lad dem koge i 17 minutter, tilsæt gulerødderne i de sidste 5 minutter af kogetiden.
- Hæld det hele i en sigte og skyl godt med koldt vand. Lad det dryppe godt af og vend så sammen med de små blomkålsbuketter.
- Tilsæt olie-eddike dressingen og vend det godt rundt. Lad det stå til det skal serveres.
- Lige inden servering vendes spinaten i.
- Rør creme fraiche med smuldret feta og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel din linsesalat på to tallerkner. Fordel de afdryppede rejer ovenpå og derefter de marinerede rødløg.
- Skær æggene i kvarte og læg på salaten, sammen med fetadip og citronbåde.
Næringsindhold
Noter
Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg serveres straks - og gerne sammen med et godt stykke brød. Evt. et stykke hjemmebagt ciabatta.
Se flere lækre madopskrifter:
Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
Kom med din kommentar