Her får du en god opskrift på stuvet spidskål i en lidt mere sund udgave. Spidskålen laves nemlig uden opbagning. God til frikadeller.
Stuvet spidskål er klassisk tilbehør til blandt andet frikadeller, men kålen er også til andre retter.
Normalt laves den stuvede spidskål af en opbagt mælkesovs, men denne opskrift er uden smør. Medmindre du vælger at tilsætte lidt smør til sidst for, at runde smagen lidt af. Men det er ikke nødvendigt.
Brug en mellemstor spidskål, der snittes fint. Stokken bruges ikke.
Spidskål kan i øvrigt udskiftes med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på stuvet spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål snittes og koges
- 3 spsk. hvedemel
- 4-4½ dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød revet
- 10 gram smør kan udelades
Sådan gør du
- Spidskål snittes og koges ca. 5 minutter i letsaltet vand. Sigt kålen.
- Pisk mælk og hvedemel godt sammen i en gryde.
- Bring det i kog og lad jævningen koge svagt i 2-3 minutter. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og revet muskatnød.
- Læg kogt spidskål i gryden og tilsæt evt. smør for at afrunde smagen. Men smørret kan udelades, hvis du vil holde den stuvede kål mere fedtfattig.
- Kog stuvet spidskål igennem i to minutter og smag til igen.
Næringsindhold
Noter
Stuvet spidskål serveres straks, og ved servering kan pyntes med lidt hakket persille.
Se flere lækre madopskrifter:
Spidskålssalat med ærter og dressing
Kom med din kommentar