Hvordan laver man dampet broccoli? Her er svar og opskrift på tilberedning af hel eller delt broccoli i buketter med korrekt kogetid.
Dampet broccoli smager fantastisk som tilbehør, og så er denne grøntsag jo både super sund og nem at tilberede.
Af hensyn til næringsindholdet er det vigtigt, at du ikke tilbereder broccoli for længe, hvilket vil sige, at den blot skal have et par minutter.
Dampet eller kogt broccoli må gerne have lidt bid og friskhed, så giv den kun kort tid. Uanset om du koger eller damper den hel eller i buketter.
En hel broccoli passer typisk som tilbehør til fire personer.
Opskrift på dampet broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Broccoli skylles og deles i mindre buketter. Brug også gerne stokken.
- Læg broccolistykkerne i en gryde, og hæld vand ved, så vandet står ca. et par centimeter op i gryden. Ikke mere.
- Drys lidt salt over.
- Kog vandet op, læg låget på. Dampet broccoli skal have max. to minutter.
- Tag straks broccolistykkerne op, og de kan eventuelt overhældes med lidt koldt vand for at stoppe kogningen.
Næringsindhold
Noter
Dampet broccoli serveres straks, og den er god som tilbehør til mange retter som eks. frikadeller, forloren hare og meget mere.
Rester af kogt broccoli opbevares på køl i en lufttæt beholder til næste dag.
Dampet hel broccoli
Du kan også dampe en hel broccoli, og fremgangsmåden er næsten den samme.
Her skylles en hel broccoli, og lægges derefter i en gryde med et par centimeter vand. Drys lidt salt over.
Damp den hele broccoli i ca. 2-3 minutter, afhængig af hvor meget bid du ønsker i dine grøntsager. Serveres straks.
Kom med din kommentar