Her får du en lækker opskrift på pandebøf med kartoffelbåde, der er meget nem at lave uden for mange mærkelige ingredienser. En god hverdagsret.
Pandebøf med kartoffelbåde er en lækker, nem og smagfuld ret, som virkelig kan anbefales.
Det er en god hverdagsret, fordi den er nem og hurtig at lave, og den har desuden ikke nogen underlige ingredienser. Og så er den nem at variere.
Opskrift på pandebøf
Ingredienser
Pandebøf
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 løg hakket
- salt og friskkværnet peber
- 3 fed hvidløg presset
- 1 spsk. rosmarin nåle, finthakket
- 1 tsk. græsk krydderi (Santa Maria)
- 1½ dl madlavningsfløde 18%
- 1½ tsk. kalvebouillon flydende koncentrat
- 1 håndfuld blommetomater skåret i tern
- 150 g feta afdryppet, eller så meget du synes
Kartoflerbåde
- 800 g kartofler skrællet og skåret i både
- 2 spsk. olivenolie
- groft salt
Sådan gør du
- Dup kartofler helt tørre, dryp lidt olie over og drys med groft salt. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om hver eneste kartoffel.
- Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag og ikke rører hinanden.
- Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
- Kom lidt olie på en pande og sauter løget, til det begynder at blive gyldent i kanterne.
- Rør en fars af det hakkede oksekød, æg, salt, friskkværnet peber, det sauterede løg, hvidløg, græsk krydderi og rosmarin.
- Kom evt. lidt mere olie på den pande som løget har stegt på og bred farsen ud, så det fylder hele panden som en pandebøf.
- Steg pandebøffen ved middel høj varme i 5 minutter.
- Hæld overskydende fedt fra panden og brug et låg, til at vende pandebøffen med.
- Steg i 2-3 minutter på den anden side.
- Skru ned for varmen og hæld madlavningsfløde, flydende bouillon, tomater, feta og finthakket rosmarin ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Næringsindhold
Noter
Pandebøf serveres straks sammen med kartoffelbådene. Dertil gerne en lækker salat, og det kunne være denne spidskålssalat.
Kom med din kommentar